-
Cewka
Witam potrzebuje pomocy w doborze cewki czy ta z allegro http://allegro.pl/cewka-zaplonowa-al...596965664.html nada się do Ar 156 2.0 jts 166 km chodzi mi o to czy ktos używał bo jak wiele zamienników nie koniecznie może działać poprawnie.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
Będzie pasować. Również chciałem ją zakupić,zdecydowałem się jednak na oryginał.Szukaj oryginału z gwarancją rozruchową.
-
Też się nad tymi cewkami zastanawiałem ale ostatecznie zamówiłem ngk po 220zł. Niby 2x drożej ale przynajmniej pewna jakość. Bałem się, że zaoszczedze teraz a za chwilę będę kupował te drozsze drugi raz. Poza tym poszukalem opinii o tej firmie i wyszło, że to syf.
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Ps:
Jakie masz objawy, że wymieniasz cewki?
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Wypadanie zapłonu swiece nowe zalecane przez alfe. Zapłon wypada tylko po nagrzaniu silnika na zimnym smiga cacy, i zawsze wypada na tym cylindrze na ktorym założę walnieta cewke. Oznaczylem sobie jedna z 1 cylindra bo na nim zaczął wypadac zapłon przełożyłam na drugi i na nim tez zaczął wypadac a na pierwszym juz nie i tak na każdym na ktorym założę tą jedną cewke. A i jeszcze jedno wypada po nagrzaniu i tylko po gwałtownym przyspieszeniu jesli spokojnie przyspieszam nic sie nie dzieje.