Może głupie pytanie ale nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi: jak wymienić żarówkę od tablicy rejestracyjnej tylnej w 159 SW? Próbowałem podważyć ale trzyma mocno i nie chce czegoś połamać .
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Może głupie pytanie ale nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi: jak wymienić żarówkę od tablicy rejestracyjnej tylnej w 159 SW? Próbowałem podważyć ale trzyma mocno i nie chce czegoś połamać .
Musisz podważyć albo przesunąć w prawo lub lewo, wtedy łatwieł wyłazi
Nie wiem jak szukałeś, ale to jest pierwszy wynik przy wyszukiwaniu frazy "alfa 159 wymiana żarówki tablicy"
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tracyjnej.html
Mam gdzieś na komputerze to zobaczę,ale nie kojarzę aby tam było jak wymienić żarówkę w tablicy ;)
Rozdział "W razie awarii". Numeru strony nie podam, bo różni się w zależności od edycji instrukcji ;)
Jeśli dobrze pamiętam to całą lampkę dociśnij max w kierunku lewym (czyli fotela kierowcy), następ nie od prawej strony podważ czymś cienkim i napotkasz opór tej blaszki/sprężynki (takie samo rozwiązanie jak w lampkach podsufitowych oświetlenia kabiny), dociśnij blaszkę maksymalnie w stronę lampki (czyli znowu w lewą stronę) i podważając lampkę w miejscu przyłożenia wkrętaka(śrubokręta) wyjmij lampkę w prawo/dół.
Często sprężynka będzie trzymać do końca i się odegnie ale spokojnie można ją podgiąć z powrotem tak aby trzymała.