-
obd2
panowie i panie mam alfę 156 1.9 16v mam program alfa obd na telefonie i mam też interfejs obd2 taki niebieski chinczyk zapewne jak i coś trochę droższego ale pewnie i to chinczyk , oba oczywiście na BT działają tylko ze oba nie mogą się połączyć z tym programem na androida alfaobd inne programy działają ale z tym nie mogę się połączyć, czy spotkaliście się z takim problemem może macie jakiś inny obd który z tym programem się łączy, może trzeba coś pozmieniać w ustawieniach programu,
zależy mi na tym konkretnym programie i chciałbym się właśnie z nim połączyć, przy prubie podłączenia się auta z programem niby się łączy ale co chwile się rozłancza i łączy na nowo i tak w kółko... potrafi mi ktoś coś doradzić.
-
Dużo tekstu, mało treści.
Pokazał byś chociaż co to jest i z jakim programem ma rzekomo działać. Inaczej to nawet wróżbita nie pomoże...
-
U mnie łaczy się (też niebieski na BT) z alfaobd bez problemu. Czasem jest problem z parowaniem. Ale jak już zparowany i kluczyk w pozycji zapłonu to wybierasz centralkę silnika, wersje ecu (u mnie 3.2.1 chyba) i się łączy. Potem jeszcze raz połącz w kolejnym okienku i gra. Zgaduję, że zależy Ci na kasowaniu błędów z poziomu telefonu ;)
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
-
Widziałem filmiki na YouTube. Fajna zabawka. Może do diagnostyki średnio się nadaje ale fajny gadżet.
Chyba sobie kupię.