Czy ktoś ma doświadczenie z klejami jakich można użyć do przyklejenia cyfr 156 do klapy? Dostałem w prezencie nowe oryginalne cyfry ale klej jest już słaby...czym to przykleić żeby tego nie szukać po pierwszej jeździe?
Printable View
Czy ktoś ma doświadczenie z klejami jakich można użyć do przyklejenia cyfr 156 do klapy? Dostałem w prezencie nowe oryginalne cyfry ale klej jest już słaby...czym to przykleić żeby tego nie szukać po pierwszej jeździe?
Epoksydowy dwuskładnikowy. Ja już dwa lata mam tak klejone i nie odpada!
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Bardziej niż kleju radził bym użyć taśmy dwustronnej ale jak już to z firmy "3M" bo jest porównywalna do mocowań oryginalnych i faktycznie trzyma, bądź jak kolega wyżej mówił o kleju epoxydowym ale później będzie ciężej zdjąć ten znaczek przy kolejnej wymianie.
Zwykła taśma dwustronna ze sklepu z art biurowymi za 5zł rolka. Będzie trzymać spokojnie kilka lat. Przerabiałem to ...
http://www.cx80.pl/nasze-produkty/kl...um-detail.html
polecam ten klej naprawde mocny i przykleisz nie tylko znaczek. często przyklejam nim różne listwy i żadna nie odpadła jeszcze.
Tylko co później,gdy będziesz chciał odkleić?? Po taśmie spokojnie oczyścisz lakier, a po kleju raczej nie...
Taśma 3m VHB tylko i wyłącznie. Ludzie nią spoilery kleją na auta, listwy progowe, nie ma prawa odpaść jak powierzchnia będzie odtłuszczona.
Nawet tesa z castoramy bedzie dobra.albo klej na bazie silikonu.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Nie koniecznie w przypadku napisów, nie wymagają mocnej taśmy bo nie są ciężkie :) Jak pisałem zwykła dwustronna biurowa,bo jest cienka jak kartka papieru.
- - - Updated - - -
Tesa ok, ale jest grubsza i będzie widać odstęp pomiędzy lakierem a napisem na grubość taśmy.