-
Regeneracja Alternatora
Witam wszystkich
Piszę w regionalnym bo tutaj wydaje mi się najsensowniej. Dzisiaj jadąc do Oławy trzy razy na odcinku 30 km zapaliło mi się na chwilę ładowanie i mocno piszczą łożyska (tak mi się wydaje że to od niego). Zna ktoś we Wrocławiu dobrego magika od alternatorów??
-
-
Polecam Pana na Paczkowskiej 26. Starszy gościu ale żetelny i dokładny.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
-
Auto serwis WIATER. Ja u nich robiłem swego czasu i wyszło wszystko ok. Jeszcze tam była dość skomplikowana historia, ale wszystko fajnie się zachowali, mimo że to w sumie nie była ich wina, a mojego kolegi mechanika. Także do dogadania, sprawnie wszystko.
-
Oni chyba już nie robią alternatorów, ale zadzwoń zapytaj - na początku roku już nie robili, ale może kogoś znaleźli.
-
Cytat:
Napisał
siewcu
Mucha?
Mucha powiedział że nie będzie wyciągał altka z auta tylko żebym mu przywiózł wyciągnięty. Więc niech się buja.
PS. Jak możesz to następnym razem daj dokładniejsze dane :)
-
Ze 166 to już wogóle u Muchy nie da rady z wyciągnięciem. Kiedyś u niego byłem z alternatorem- "Panie, takie auta to gdzieś na Krzykach naprawiają..." - musiałem zawuijąć na Partynicką żeby wyciągnęli.
-
Już sobie poradziłem Poprosiłem kolegę żeby się tym zajął i Alfa już śmiga. Wkurza mnie to że jak gdzieś dzwonię i mówię że chcę naprawić Alfę to zaczyna się lament prze tel że to trudne że dużo roboty. Do .uja za to ktoś bierze kasę i nie wszystkie auta to otworzeniu maski same wypluwają to co jest zepsute. Każdy chciałby odkręcić jedną śrubkę i skasować "pincet" za 20 min roboty. Jak wymieniałem nagrzewnicę to jaki był płacz że prze.ebane i w ogóle a pod blokiem w 3h zmieniłem i nie było wcale trudne.
-
Generalnie wyjęcie altka no w 3.0 wcale niejest takie trudne. Koło, kilka plastików, częściowo zawias i wychodzi. Ale to prawda jak słyszą [notranslate]Alfa[/notranslate] to kwaśna mina i najlepiej X10. Pamiętam jak kiedyś pojechałem pierwszy raz na Rakowa zapytać ile za wymianę całego zawiasu ze stabilizatorem i walnął magiczne 800zl. Podziękowałem i z Krzyśkiem z Trzebnicy wymieniliśmy sami poszerzając swoje umiejętności.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka