-
Banalne - klakson w 155
Witam serdecznie wszystkich, jestem od paru dni posiadaczem Alfy 155 2.5TD z Airbagiem i mam mały problem, wręcz banalny !! :)) nie mogę znaleźć gdzie włącza się sygnał dźwiękowy, pytanie wiem że jest proste no ale nie wiem gdzie jest
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Andrzej
-
kiera jest trojramienna jak mniemam :mrgreen:
masz po obu stronach airbagu wytłoczoną trąbke w skorze i tam nacisnij, powinno zagrac :mrgreen:
-
faktycznie, powiem szczerze pytanie było głupie, ale nawet nie zauważyłem że może być w takim miejscu klakson, nie zwróciłem uwagi. W każdym bądź razie bardzo dziękuję za odpowiedź, szczególnie tak szybko.
A tak na marginesie, mam też pytanko na co muszę zwrócić uwagę w takiej Alfie, czy są jakieś niuanse, o które powinienem zadbać szczególnie ??
Pozdrawiam wszystkich serdecznie !!
Andrzej
-
ja sie o dieslu nie wypowiadam bo nie znam ale jesli masz turbo to napewno wypadaloby dobry olej lac coby dlugo pozylo ale pozatym nic o tym silniku nie wiem
-
poczytalem troche opini o tym silniku z reszta ojczulek ma go w fordzie scorpio... jest to silnik firmy VM (stosowany min, w jeepach, chryslerach, alfie, fordzie itd..) z tego co pisali to wymaga naprawde dobrej obslugi... wada sa podobno popychacze a konkretnie hydrosztosy z ktorych podobno lubia sprezynki spadac same i robic pozniej spustoszenie w silniku... do tego durna konstrukcja silnika, 4 oddzielne glowice... mechanik musi sie przy nim troche nagimnastykowac zeby wszystko bylo tak jak powinno... u ojczulka zostaly wymienione 2 glowice poniewaz mialy pekniecia pomiedzy gniazdami zaworow. poszukaj na necie opini o silniku VM ...