-
Podłokietnik alfa 159 SW
Cześć.
Mam od niedawna Alfę 159 SW , 06 rok. Chciałbym wymienić podłokietnik. Mam wersję w alcantarze. Klapka podłokietnika, który posiadam jest wytarta. Jest ona wykonana z materiału skóropodobnego. Przeglądając oferty allegro , widzę również takie z opisem "skóra". Czy w wersjach aut z tapicerką skórzaną podłokietnik również poszyty był skórą (tak jak to mam w swojej 147 dla przykładu) ? Chciałbym wymienić na trwalszy materiał.
-
wg mojej wiedzy zawsze jest sztuczna skóra - miałem 159 z 2005 ze skórami a teraz 2010 z alfatexem, a materiał na podłokietniku wygląda w obu przypadkach tak samo.
zwróć tylko uwagę, że przed liftingiem (nie wiem czy tylko niektóre czy wszystkie 159), miały przesuwany podłokietnik(w zakresie moze 3cm, ale jednak), po lifcie już tego nie ma. Nie wiem czy są jakieś inne różnice, ale przyjżyj się dokładniej w razie czego nowemu żeby się nie okazało że coś nie pasuje (mocowania, otwory, gabaryty itp)
-
Mam po lifcie i podlokietnik się przesuwa, więc nie ma reguły. Większość userow i tak o tym nie wie ;)
Auto w skórze a podlokietnik i tak ze słabo. Tak już jest.
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
-
Podłokietnik możesz oddać do obszycia. Polecam Proxim@AR.
-
Materiał podłokietnika to skóra naturalna, ale innego rodzaju tzw bycast. Jest to skóra meblowa, podklejana i pokrywana jakimś lakierem z zewnątrz. Podłokietnik przesuwany można zamontować w miejsce stałego. Zmienia się samą klapę, 2 śruby.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
-
Dziękuje. W takim układzie oddam do obszycia - nie znalazłem sprzedawcy , który posiada nieskazitelny egzemplarz.
Znalazłem nawet dużą firmę oddaloną kilkaset metrów od miejsca zamieszkania.
-
Zadzwoń tam carenzo.pl Ma bardzo duży wybór. Ja tam kupiłem oryginał jak nowy.
-
A jak wygląda przesuwany podłokietnik?
-
W stanie złożonym identycznie jak ten stały. Jedynie można klapę górną przesunąć o ok 4 cm w przód.
-
Tak porostu pociągnąć go do przodu czy jest jakaś blokada, guzik żeby to wykonać? Przydało by mi się to bo wg mnie podłokietnik jest za krótki i nie spełnia dobrze zadania w tym aucie.