-
Głośna turbina
Witam, czy Wasze AR tez tak maja ze dobrze slychac gwizdanie turbo przy przyspieszaniu zwlaszcza przy otwartych szybach? Jak sa zamkniete to prawie go jej nie slychac. Dodam ze nie wazne jest czy silnik jest zimny lub cieply zawsze slychac ja mniej wiecej tak samo. Zwrocilem na to uwage bo cieplo sie zrobilo i otwarte szyby poteguja to uczucie. z gory dzieki za pomoc AR 147 1.9 JTDm 8v 120km 2008r.
-
Jak gwizd jest to moze masz nieszczelnosc za turbo?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
taki swist/gwizd i po puszczeniu gazu jest charakterystyczne odpowietrzenie wiec nie wiem.. a jak moge to sprawdzic sam nie majac kanalu?
-
Czy autko ciagnie do przodu przy wciśnięciu gazu czy jest tylko świst i nie idzie za bardzo?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
jest swist i ciagnie dobrze wedlug mojej opinii. jest troszke turbodziury przy niskich obrotach ale od 1500 rwie ladnie. wtedy tez zaczyna byc ja slychac.
-
"Odpowietrzenie"? Może ktoś wcześniej wywalił katalizator :D
Nagraj filmik na biegu jałowym, jeśli wtedy to samo występuje.
-
nie mam mozliwosci takiej teraz ale na jalowym nie wystepuje wtedy normlanie turbina zwalnia. jak turbina laduje i sie nagle pusci gaz to slychac taki dzwiek jakby powietrze uchodzilo slyszalem ze to normalne..
-
Nie sądzę, żeby to było normalne w seryjnym JTD :D
Coś takiego jak od 0:04?
https://www.youtube.com/watch?v=4LPa-lb5k5A
-
mniej wiecej ale dzieje sie tak tylko podczas jazdy i nie jest to az tak wyrazne :D
-
To coś więcej będzie można powiedzieć jak znajdziesz czas i nagrasz filmik :D
Możesz w miedzyczasie sprawdzić, czy masz puszkę od katalizatora.