-
Zakup AR 159
Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu planuję zakup AR 159. Z racji tego ile czasu spędziłem na oglądaniu przeróżnych egzemplarzy postanowiłem poradzić się w skarbnicy wiedzy o AR. Kwota którą chciałbym przeznaczyć to 15-17 tyś zł. i własnie z tego względu nie jestem wybredny (diesel czy benzyna; kombi czy sedan) byle by nie była to najbardziej podstawowa wersja (korbotronik w tylnych szybach). Czy może któryś z was może mnie poratować jakąś radą/propozycją dotyczącą tematu?
Pozdrawiam
-
Osobiście, przy kwocie jaką dysponujesz, szukałbym 156 po lifcie. Zapewne zmieścisz się w budżecie i jeszcze powinno zostać na ewentualne naprawy (rozrząd itd).
-
wejdź sobie kolego na mobile.de/ autoscout24.de i zobacz co można kupić do 2500euro (15000 zł minus koszty ściągnięcia, opłaty, marża pośrednika). masz do wyboru 159 w opcji "motorschaden", rdza gratis, coś popowodziowego, ewentualnie jakieś rozbitki. auto na chodzie, w stanie mocno zużytym kosztują 3500-5000euro. Dopiero powyżej są w miarę normalne oferty. A aut z rynku polskiego jest bardzo mało ( do tego weź pod uwagę w jakim stanie i ile będzie kosztowało zrobienie zawieszenia w aucie z przebiegiem ~200tys. po polskich dziurach). do tego dolicz sobie jakieś 2000zł na minimalny pakiet startowy (oleje, filtry, rozrząd, klapy off).
-
Witam kolego ja mam do sprzedanie Alfe Romeo ale skrzynia będzie do roboty tutaj masz cały link http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1995148