-
147- tarcze+klocki
Cześć wam wymieniam tarcze i klocki na przedniej osi i chciałbym was zapytać co doradzacie. Zrobiłem kilka zestawień do 700zł i co z tego było by korzystne wybrać. Licze tu na odpowiedzi doświadczonych którzy się znaja i mieli z tymi produktami styczność. Z góry Dzieki
Tarcze hamulcowe wentylowane MIKODA 0345 GT
Klocki hamulcowe Ferodo DS2500
Tarcze hamulcowe - BREMBO - Max line
Klocki hamulcowe - FERODO premier
Tarcze hamulcowe - ATE wentylowane
Klocki hamulcowe EBC Greenstuff
-
tarcze ate i ds2500. jeździsz bardzo szybko po autostradach i mieście, zgadza się?
ps. na ebc nawet nie patrz.
-
Mam mieszany styl jazdy.
Dlaczego nie patrzeć na EBC?
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
-
ogólnie patrząc, te zestawienia są idiotyczne. raz klocki, które śmiało można używać do jazdy na torze, a drugi raz klocki do cywilnego auta jeżdżącego po mieście tempem tłumu dookoła... mieszany styl jazdy tzn co? autostrada z prędkościami 180-200 i częste nagłe hamowania do 90 jak tir wyleci a po mieście jak po torze? czy jeździsz normalnie i raz na jakiś czas depniesz ciut bardziej?
ebc to syf jakich mało. kosztuje sporo mniej niż ferodo, i jest gorsze proporcjonalnie do ceny.
-
Wiem że są zróżnicowane zestawienia. Ale bardziej się skupiałem na klockach a wybrałem mocniejsze klocki, które zarówno sprawdza się już na tor ale można stosować je do normalnej codziennej jazdy.
Co do mojej jazdy to jeżdżę normalnie ale czasem lubię szybsza jazde
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
-
To może Textar to i to jak do normalnej jazdy
-
Wolałbym osobiście ATE zamiast Textara, IMO działa lepiej. Choć jak ma być agresywniejsza jazda, to może ATE z klockami DS Performance... Tyle że potrafią popiszczeć. Pośredniej alternatywy do miasta nie ma, można by zaryzykować z DS2500 ale na zimno potrafią negatywnie zaskoczyć.
-
Wójcik ma na tą chwile od ręki DS2000 i DS3000, 2500 nawet nie zamawia- pisze o nim bo tylko on ma duże ilości tych na stanie
Jestem na bieżąco, bo w Niemcy zeszły mi w Niedzielę heble i robie zapasy.
Te ATE plus Performance będą lepsze od Textarow to trzeba przyznać
-
-
a powiedzcie mi czy jest możliwość dostać tarcze ATE power disk do 147 ?