-
Padł centralny z pilota
Koledzy mam problem. Mianowicie wymieniał mi mechanik linki od hamulca ręcznego. Po tym zabiegu przestał otwierać z pilota również jak włoże kluczyk w drzwi czy to pasażera czy też kierowcy nie działa centralny tylko otwiera dane drzwi. Z przycisku na konsoli centralny działa jak również otwieranie bagażnika. Baterie wymieniłem ale to nic nie zmieniło....
Co się mogło tak z chwili stać??? Wyciągałem sterownik szyb w drzwiach kierowcy wszystkie kable na miejscu. Ruszałem kablami przy drzwiach w gumowej opasce i bagażnika również bez zmian.....
Dodam że parę razy wyciągałem baterie i nie musiałem nic kodować,....Stało się to nagle....
Zapomniałem dodać że auto odpala normalnie nie ma błedu immobilajzera.
Edit: Centralny działa otwierając drzwi z kluczyka...STało się to po wyciągnięciu sterownika szyb...
Pilot bez zmian....
-
Ja tak miałem po wymianie baterii, musiałem jeszcze raz kodować kluczyk znalazłem człowieka, który to robi w Warszawie za 150 zł. Ja popełniłem taki błąd, że po wyjęciu baterii zachciało mi się rozkręcić kluczyk (bo "scyzoryk" powoli się otwierał - wciąż otwiera się powoli). Po wszystkich zabiegach miałem dokładnie tak jak ty, ze środka otwierałem bagażnik, blokowałem drzwi działa, ale samochód tylko z kluczyka mechanicznie. Nie pamiętam tylko czy wszystkie czy tylko jedne (co by więcej mówiło o całym centralnym). Sterownik centralnego zamka kosztuje na aledrogo ok.100 zł (zakładałem wymianę). Gdzieś mam instrukcję obwodu i gdzie go znaleźć.
-
Mi jak ostatnio własnie tak przestał działać nagle pilot to winny był mikrostyk (odczepił się) po przelutowaniu śmiga aż miło.
Jeśli mikrostyk ok to raczej niestety "zgubił" kodowanie.
-
Czy jak wciskasz guziki zamknięcia/otwarcia to zapala ci się dioda na pilocie???
Zdaje się ze to jest pilot radiowy ;-) przystaw go do odbiornika radiowego i jak wciśniesz guzik przysłuchaj się czy pojawiają się lekkie szumy. najlepiej ściszyć radio wtedy szumy będą wyraźniejsze ;-)
-
w wekend sprawdze.... zobaczę co będzie...
-
Więc tak nowe fakty....
Otóż mam zamontowane w kierunkach zarówki którę się wygaszają.....Gdy wduszę jakikolwiek przycisk na pilocie owe żarówki się zapalają....Ale nie otwiera auta.....
Wydaje mi się że mam coś z prądem....Rozrusznik kręci jak by miał końcówkę łożysk.... Wymienię rozrusznik i zobaczę....