-
amortyzatory przód
Witam, byłem dziś na diagnostyce i mechanik stwierdził że pukanie w prawym kole i bujanie autem przy niskich predkosciach i przy przyspieszaniu to wwina jednego amora bo coś ewidentnie stuka w nim a więc bede brał się za zakup nowych i wymiane i teraz pytanko, jakie amory na przód polecacie do mojego samochodu ?
Chciałbym zmiescic się w 400-450 zł za komplet 2 amorków z odbijami itp.
Jaka firmę wybrać na dzien dzisiejszy ?
-
KYB, Monroe, Bilistein. Ale stukać może też wahacz nie koniecznie amortyzator.
-
Jeśli stuka amor to musiałby być już kompletny złom. Sprawdź czy nie jest luźna śruba mocującą, ta pod maską na kielichu, jak będzie nie dokręcona do końca to też będzie walić.
-
Wątek faktycznie dotyczy 156, ale może Ci pomoże w podjęciu decyzji, jakiego producenta warto...
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...alfy_156_.html
-
stukanie stukaniem ale buja mi samochodem na boki jak przyspieszam czy hamuje wieć śruba która mocuje amor miała by taki wpływ na to ?
wahacze własnie na szarpakach nic nie wykazały. i Gdy jadee po nierównościach (czyt. kostka zamiast asfaltu w rynkach niektórych miast/miasteczek) to po wjechaniu na normalna droge czuje jak samochód mi podskakuje jeszcze przez jakiś czas. Więc to raczej amory
-
Jeśli masz pewność że to amory to bierz kayaby jeśli zależy Ci na zachowaniu komfortu. Ja mam exel-G na przód wraz z osłonami i łożyskami dałem 650 zł.
-
monroe są w bardzo przystepnej cenie bo za około 300 zł kupi sie komplet na przód, czy to dobra firma?
na diagnostyce mówili że amory, jak mogę to sam sprawdzić jeszcze?
-
U mnie od paru dni lata komplet przód Kayaby i jest bardzo dobrze. To tak nawiasem, przy demontażu u mnie odkryłem górny wahacz w bardzo słabej kondycji ( wiedziałem, że coś popukuje z prawej strony ). Monroe 300zł za komplet? Nie wiem skąd masz takie źródło, ale brałbym w ciemno. Za KYB dałem 400zł.
-
300 za same amory?? A łożyskami osłony odboje??
-
No strzelam, że golasy, albo jakaś cena hurtowa :)