-
4 załącznik(i)
Pęknięta przednia belka
Witam
Mam spory problem i dylemat. Musiałem uciekać z drogi, bo idiota na rowerze jechał na złamanie karku i spadłem z płyty betonowej, którą jest wyłożona droga. Niestety w najwyższym miejscu i zawadziłem śrubą mocującą wahacz, która urwała mi kawałek belki (poniżej fotki). Niestety jest to belka aluminiowa wersja Q4 (nie cross), a taką znaleźć to cud. Czy warto spawać? Jeśli naprostuję dobrze obleję (oczywiście zaniosę do dobrego spawacza), będzie trzymać? Szczerze to załamałem się trochę jak to zobaczyłem. Myślałem, że przydałem metalowym wzmocnieniem poprzecznym, a tu taka niespodzianka :/
Załącznik 231468Załącznik 231470
-
Raczej szukaj innej , spawalem troche w oslonie argonu TIGiem i jak dla siebie bym tego nie spawal tylko wymienil
- - - Updated - - -
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...5-IDkupuS.html zapytaj go moze ma takowa
-
Tak jak pisałem wcześniej- nie cross (czyt. nie Crosswagon ale Sportwagon). Mają inne belki i zwrotnice.
Do Crossa coś się znajdzie, bo jest tego sporo, ale do Spotrwagona nie ma. Prędzej Św. Grala znajdę, niż belkę do Q4 Sportwagon.
Ja miałem spawane mocowanie przedniego mostu do skrzyni i po 4 latach nic się nie dzieje. Tutaj tylko połowa śruby więc może utrzyma?
Pisze tu też z nadzieją, że może ktoś wie o takiej na części. :dontknow:
-
Moze a jak nie ? Da Ci ktos na to gwarancje ?
- - - Updated - - -
Wyciagnij ja wyczysc i zobacz czy nie ma innych pekniec
-
Szczerze? Bałbym się jeździć ze spawanym mocowaniem wahacza do belki... Wg mnie musisz szukać całego elementu, z dostępnością jest ciężko, ale coś trafisz na pewno.
-
Od kiedy miałem przygodę i urwałem wahacz, szukałem potem części zamiennych i m.in. belki, bo miałem obawę, że jest skrzywiona, na szczęście nie była, ale od tamtego momentu przeglądam neta za dostępnością zwrotnic i belki do mojego auta i nic jeszcze nie trafiłem. 5 lat to trwa. Myślisz, że nagle się pojawi? Potrzebuję auta, bo muszę czymś, do pracy jeździć.
Na dzisiaj nie mam chyba wyjścia i belka idzie do spawania, ale będę pieczołowicie szukać w Polsce i za granicą, i jak tylko trafię, to od razu kupuję.
Chyba, że ktoś z Was wie o jakiejś SW Q4 na części?
PS. Zwrotnice znalazłem na allegro, ale po telefonie - niestety belki brak :/
-
Powiem Ci tak... Spaw wytrzyma, ale jak ktoś to zrobi nieumiejętnie i przegrzeje to strzeli to obok, dosłownie zaraz... Można to pospawac, żeby działało, ale myślę że taki spawacz z odgrzaniem powinien z 500zł skasować i bez gwarancji... Także ja bym szukał nowej części, wszelkie amazony, ebaye, zagraniczne aukcje, szroty... musi gdzieś byc
-
1 załącznik(i)
Tak jak pisałem już wcześniej, miałem spawane mocowanie mostu do skrzyni i trzyma dobrze już 4 lata. Myślę, że ten spawacz jest już sprawdzony.
Załącznik 231635
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka