-
Póloś
Witam jestem nowy wiec proszę nie krzyczeć. Mam takie pytanko. Ostatnio wymieniłem kompletne półosie w A.R 156 2.4 jtd 20v i zauważyłem ze przy lewym kole przy skręcić w lewo lewa opaska trzymająca gumę osłony przegubu ociera o widły amortyzatora i moje pytanie dlaczego tak się dzieje skoro na starych było ok? Pozdrawiam.
-
Ociera na swojej całej długości? Montowałeś nowe gumy na tej półosi?
pzdr,
G.
-
Pólosie są nowe tzn wszystkie przeguby i ich osłony tez a ociera tylko w miejscu gdzie jest opaska zaciskowa na gumie
-
Panowie ni ma nikt pomału jaka może być przyczyną? Jestem teraz w niemczech polosie wymieniłem sam ale to chyba nie ma znaczenia ni będę dawał Niemców zarobić jak mogę zrobić coś sam tylko czemu ociera części są nowe ale nie orginalne mm podejrzenie ze może są inne opaski ale czy to byłoby przyczyną? Sory za błędy ale to przez słownik w telefonie.
-
Ale ta mala opaska ociera na zewnetrznym? Na pewno tej samwj dlugosci oslona jak i miejsce montazu?
-
Tak ta mała opaska na zewnętrznym lewym przgubie czy ta sama długość nie wiem nie pomierzylem tego ale dlaczego w takim razie tylko na lewym skoro obie polosie są tej samej firmy
-
a to jest opaska zagniatana czy skręcana?
-
Jeśli dobrze pamiętam to zagniatana chyba
-
Albo dałeś opaski, które są skręcane i odstają od osi, albo zamontowane w złym miejscu gumy, czyli się przesunelo miejsce montażu opaski
Innej opcji nie widzę. Sprawdź, czy na pewno nie dałeś opasek skręcanych!
-
Jak juz pisałem ja założyłem kompletne półosie żadnych opasek sam nie zakładałem ale może masz rację ze w złym miejscu jest tzn przesynieta oslona na czasie to zrobię