Kupiłem giuliette kilka tygodni temu pojechałem do mechanika który skasował błąd ale dalej się to pojawia wykrzyknik w kółku nie wiem czy to ma coś wspólnego ale ostatnio było wymieniane sprzęgło z wysprzeglikiem dziękuję za wszelkie informacje
Printable View
Kupiłem giuliette kilka tygodni temu pojechałem do mechanika który skasował błąd ale dalej się to pojawia wykrzyknik w kółku nie wiem czy to ma coś wspólnego ale ostatnio było wymieniane sprzęgło z wysprzeglikiem dziękuję za wszelkie informacje
Czerwony?
Płyn hamulcowy sprawdzałeś?
Wykrzyknik jest w tym kółku od start stopu na ekranie komputera pomarańczowyZałącznik 232145
Start stop zawsze sie dezaktywuje przy wystapieniu bledu i checkengine. Tak samo jak dna.
I przy tym nie działa też tempomat ? A mogę sprawdzić jakoś czemu to się dzieje ? Jaki jest tego powód
Tempomat dziala. Moze to z nim jest problem i on wyrzuca blad przez ktory wszystko sie blokuje. Sprawdzic mozna jak sie ma kabel i kompa, lub elm i apke na tel.
Elm nie wyświetlił mi żadnego błędu ale spróbuję go podpiąć jak będę miał znów wykrzyknik bo po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu wszystko jest ok na jakiś czas aż znów się nie pojawi po kilkunastu km
A jaka aplikacja?
ScanTol
Jeżeli przy aktywnym błędzie nie działa tempomat i s&s to może to być problem z czujnikiem pedału hamulca. Prawdopodobne, jeżeli było coś grzebane przy wysprzęgliku (pedałach).