Ewentualna pomoc przy zakupie AR 159
Witam,
Jestem właśnie na etapie zakupu Alfy Romeo 159.
Zakochałem się poprostu w tym modelu i chciałbym tak owy zakupić lecz boje się trafić na niezbyt trafny egzemplarz.. jak wiadomo naprawy typu wymiana skrzyni automatycznej nie należą do najtańszych..:P
Ustaliłem sobie konkretne parametry Alfy które chciałbym żeby posiadała - serce 2.4JTD i automatyczna skrzynia biegów
Silnik ze względu na jego dynamikę oraz wydaje mi się że to dosyć trwała jednostka (jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić) a skrzynia biegów oczywiście ze względów wygody (poprzednie auto też miałem w automacie i odpowiadało mi to jak najbardziej)
znalazłem egzemplarz w serwisie otomoto który spełnia powyższe warunki i mieści się w budżecie
Link: (dodać przed www otomoto pl ) /oferta/alfa-romeo-159-2-4jtdm-200km-full-oplac-serwis-218tkm-oryginal-gwarancja-ID6z0d2L.html
Jest to oferta od handlarza, troszkę się tego obawiam, ale z grubsza wygląda na ciekawą sztukę (jak wiadomo ze zdjęć nie można za dużo wnioskować)
Przebieg 216tyś... nie mało, ale tez nie mega dużo, o ile jest to rzeczywisty przebieg.
Auto znajduje się w Puławach, woj. Lubelskie, a sam mieszkam na śląsku w Bielsku Białej i tutaj pojawia się mały problem ponieważ dzieli mnie 350km między tymi miastami, stąd też miałbym prośbę do któregoś z Alfaholików który może mieszka gdzieś w pobliżu, miałby chwile czasu żeby podjechać i sprawdzić auto, bardzo dużo pomogłoby mi to, (ciężko miałbym się poprostu wyrwać na taką trasę chociażby ze względu iż sprzedałem swoje poprzednie auto i musiałbym i tak kogoś prosić żeby ze mną po tę alfe pojechał, a na codzień praca zmianowa, więc tez w jakiś sposób mnie to blokuje. Brać wolne żeby jechać po wrak też słabo...)
Oczywiście za tak ową pomoc się odwdzięczę się :)
Pozdrawiam! :)