czym sie rozni taka wersja od normalnej ,pytam bo jest tylko 1 szt. w miescie i nie mam z czym porownac .
Printable View
czym sie rozni taka wersja od normalnej ,pytam bo jest tylko 1 szt. w miescie i nie mam z czym porownac .
a od czego ma się różnić ? nierozumiem pytania
aha chyba chodzi o ten "sport " to nie wiem
chodzi mi czy mechanicznie jest jakos zmodyfikowana fabrycznie czy tez chodzi tu raczej o marketing,czyli kwestje wyposazenia dodatkowego np.felgi 16 ,poduszka kierowcy, elektryka ,itd.pytam bo czytalem ze wersje sport wychodzily z silnikami 16 zaworowymi po 96 roku a moja ma 8v i jest rok produkcji 95 a rejestracja kwiecien 96,natomiast w papierach z niemiec mam wpisane 155 1.8 ts sport .i stad pytanie .
JA KUPILEM AR 155 1,8 ts SPORT I ROZNI SIE TYM ZE MA SKORZANA KIEROWNICE I LEWAREK BIEGOW OBNIZONE ZAWIESZENIE AZ O 1,5 CM :) HEHEHEHE LOTKE NA KLAPIE NO I MOCNIEJSZY SILNIK. POSZUKAJ NA NECIE JA ZNALAZLEM ROZPISKE WSZYSTKICH MODELI ALE NIE PAMIETAM GDZIE :( POZDRAWIAM
i oto chodzi wiec jednak sa ,poszukalem i znalazlem ,ze maja wzmocnione zawieszenie ,glowice , skrzynie biegow , sportowe sprzeglo czyli twarde ,fele 16 speedline ,kiere momo i fotele kubelki .dzieki za odpowiedz .
nie wiem czy mam racje ale mam jakis inny kolektor dolotowy duyzo wiekszy niz widzialem w innych TS 1,8
moze zrob fotke, chciałbym zobaczyc ten duzo wiekszy kolektor niz w innych 1,8 16v :lol:Cytat:
Napisał OO__V__OO
no nie bede sie produkowal ale na allegro jak ogladalem 156 i byly zdjecia komory silnika to zupelnie inny byl kolektor dolotowy - mozliwe ze w 156 robili juz inne
są inne ale jesli inne nie znaczy ze wsadzili je sobie od tak, bo dzieki tym kolektorom w 156 TSy 1.8 i 2,0 mają o 5 kucy wiecej