Witam próbował ktoś zastosować coś takiego http://evans.diff.pl/evans-automotiv...o-cool-5l.html po przygodzie z pękniętą głowicą poszukuję jakiejś alternatywy żeby nie było powtórki.
Printable View
Witam próbował ktoś zastosować coś takiego http://evans.diff.pl/evans-automotiv...o-cool-5l.html po przygodzie z pękniętą głowicą poszukuję jakiejś alternatywy żeby nie było powtórki.
Zmiana płynu nic Ci nie da. Tu nie jest winny jest układ chłodzenia ;]
Cytat:
Smak: lekko słodkawy, nietoksyczny jednak nie nadaje się do spożycia
heh pierwszy raz coś takiego czytam ;)
fajną ma specyfikacje tylko trochę drogo, ciekawe czy ktoś to ma zalane do 159
Sama budowa głowicy plus ekologia i często sposób użytkowania auta.
Ekologi już dawno nie mam,przez cztery lata przejechała 20000,zimy nie widziała bo stoi w garażu, jest traktowana jak auto rodzinne do wyjazdów wakacyjnych,jedyna niewiadoma to jak auto było traktowane wcześniej.Na portalach aukcyjnych wszystkie używki wymiecione łącznie z tymi ze 156,166,Lanci i Fiatów po prostu dramat a tak zachwalali te silniki.Chyba spróbuje zalać silnik tym płynem mam nadzieje że nie zaszkodzi.
'' Temperatura krzepnięcia bezwodnych płynów chłodniczych Evans to poniżej -400C''
a myslalem, ze zero bezwgledne to -273,15 Stopnia celsjusza
- - - Updated - - -
Pierwsza sprawa jest takam ze pospawana glowica pradopodobnie nie posluzy Ci zbyt dlugo... tutaj najbezpieczniej nowa wladowac. Ile to auto mialo najechane, ze glowica padla?
Ano dlatego że chciałem i to cała filozofia po za tym co miałem kupić obsmarowywane z każdej strony 3,2 lub 2,2 nie jadące 1,9 dla tego ciężkiego auta silnik 2,4 to najlepsza w/g mnie alternatywa no i pęknięcie głowicy to nie jest normalna usterka którą można zaliczyć do eksploatacyjnych.
- - - Updated - - -
To jest literówka autorowi chodziło o -40 a co do spawania głowic to nie masz racji na co dzień pracuję przy o wiele bardziej obciążonych dieslach i spawane głowice bez problemu dają rady ważne jest kto i jak spawa.
No to jak chciałeś, a nie dotytales o pojawiających sie co jakiś czas przypadkach z głowicami to teraz musisz płacić i modlić się aby dobrze ja zregenerowali bo sam plyn nawet taki za 4 stówy raczej wiele nie zmieni.