-
Złamana Antena
Rano wchodze do samochodu wkładam panel a tu radio niedziała oprócz radia Piotrków i Maryja:). w nocy ktoś mi złamał antene. i właśnie tu pytanie, czy antena w 146 ma wbudowany wzmaczniacz lub czy jest jakiś dodatkowy. Jaką antene mam kupić? chodzi mi o jak najlepszy odbiór radia nie o cene- w granicach rozsądku. Czy kupować ze wzmaczniaczem czy bez?. Czy dokupić wzmaczniacz i jak go podłączyć? Jak wymienić antene, domyslam sie ze musze odkrećić lampke gorzej z przeciągnięciem kabla? Prosze o jakieś porady i uwagi. Bardzo mile widziane linki np: allegro. bądż jakieś sklepy internetowe.
Z góry dzięki...
-
A nie lepiej wymienic tylko sam bat ? :) Jak ostatnio odkrylem ze jest odkrecany po tym jak ktos tez mi zlamal :)
-
złamane jest mocowanie przed batem a wymiana samego nic mi nie da, miałem troche większego pecha...
A co do zakupu anteny rozważam te pozycje...
ANTENA ZE WZMACNIACZEM -UNIWERSAL. -KĄT.- #SS# (657335329) - Aukcje internetowe Allegro
Antena Samochodowa__ A2 #FIAT--ALFA ROMEO--LANCIA# (659048947) - Aukcje internetowe Allegro
ANTENA SAMOCHODOWA FIAT SIENA PALIO ALBEA oryginal (649750310) - Aukcje internetowe Allegro
do tej trzeciej potrzebny jest kabel bo mam zamiar wymienić komplet...ale jestem najbardziej przekonany do tej bo ma najdłuższy maszt.
co sądzicie o wzmaczniaczach antenowych- uniwersalnych tego typu.
SAMOCHODOWY WZMACNIACZ ANTENOWY AMP1 20dB gwaranc (661235786) - Aukcje internetowe Allegro
Jakie jest wasze zdanie? Prosze o szybką odpowiedż bo w samochodzie zazwyczaj słucham radia a teraz nie jestem na bierżąco z informacjami...
-
Ja mam taką jak w 3 linku, ta z 1 może dziwnie wyglądać bo krawędź dachu opada a ona może być w trochę w pionie.
-
no i dzięki, taką kupie ale chyba nie na allegro, a co do wzmaczniacza czy jest jakiś w alfie 146 a czy opłaca sie kupić wzmaczniacz antenowy z allegro za 10 zł.
A co do kabla, czy w alfie 146 leci on bezpośrednio od anteny do radia czy jest on jakoś gdzieś podłączony? Jego też chce wymienić bo podczas zabawy z radiem uszkodziłem wtyczke:( . czy dało by rade podłączyć nowy przewód do starego i przeciągnąć???
-
10zl to nie majatek wiec mozesz sprobowac kupic. Najwyzej nie zadziala to masz 14 dni na zwrot towaru bez uzasadnionej przyczyny
-
a co do przeciagania nowego kabla do anteny to zycze powodzenia , ja nameczylem sie i wymyslilem. od lampki na podsufitce lecisz poprzez oslone prawego slupka nastepnie schodzisz przy drzwiach na wysokosc schowka, tam po zawiasach schowka kabel kladziesz i nastepnie pod plastikami do radyjka montujesz . pozdrawiam i milego przetykania :P
-
odgrzeje kotleta by nowego tematu nie dawać, radio słabo mi ściąga fale , jak zasilany jest wzmacniacz antenowy, za radiem mam dwie luźne 1 pinowe kostki jedna z żółtym druga z czerwonym kablem , od czego one są ? do tego pasują do siebie, można je złączyć , ale czy tak powinno być? dwa różne kolory jakoś mnie do tego nie przekonują,,,