Witam.
Takie oto ogłoszenie natrafiłem:
w ww.olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtdm-150km-2007r-bdb-stan-okazja-piekna-CID5-IDno4ve.html
Mało informacji, ale przed telefonem czy jest sobie sens zawracać głowę?
Dzięki!
Printable View
Witam.
Takie oto ogłoszenie natrafiłem:
w ww.olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtdm-150km-2007r-bdb-stan-okazja-piekna-CID5-IDno4ve.html
Mało informacji, ale przed telefonem czy jest sobie sens zawracać głowę?
Dzięki!
Jeśli masz świadomość, że za tą cenę igły na pewno nie kupisz i masz kilka tysięcy na start, to może warto. Po zdjęciach nic niepokojącego nie widać, ale na igłę nie ma co się nastawiać, bo to cena jak za ładną 156 po lifcie.
Więc okazało się, ze to auto sprzedaje jakiś tam mój daleki znajomy (po prostu znamy się z widzenia) i stwierdził on, ze wystawił tak tanio, "po prostu" - trochę to dla mnie dziwne... Ogólnie on zajmuje się sprzedażą takich aut, więc tym bardziej zapaliła mi się lampka w głowie. Stwierdził też, że chyba wystawi ponownie bo ludzie dzwonią i się boją kupić.
Z napraw zauważył, ze coś stuka w prawym przednim kole i skrzynia na 1 lub 2 trochę świszczy i pewnie do wymiany niedługo.
Koszt takiej naprawy to podobno 2tyś zł. Prawda to?
Ogólnie tak jak pisałeś, budżet mam na około 18-20tyś więc jak najbardziej biorę pod uwagę włożenia kilku tysięcy w naprawy, a nawet chcę tego :)
Ale w ogłoszeniu oczywiście napisał:
Cytat:
Zawieszenie bez luzów, stuków i puków, prowadzi się pewnie i komfortowo.
Mechanicznie samochód jest w pełni sprawny, nie wymaga najmniejszego wkładu finansowego.
Zależy od warsztatu, ale ceny oscylują w granicach 1600-3000zł za wymianę łożysk w skrzyni M32.
Odnośnie zawieszenia, to regenerowane wahacze kosztują bodajże 200(górny) i 400(dolny) przy zwrocie starego oryginalnego. Oryginały to ok. 600 górny i ponad 1000 za dolny.
Ciekawe co jeszcze na żywo by wyszło.
Otóz to. Ogłoszenie klasyczne: "wsiadać i jechać", a mi (może z racji tego, że mnie zna) powiedział trochę więcej. Pytanie co by powiedział "w rodzinie" ...?
No nic, bardzo możliwe, że w środę /czwartek podjadę z tym autem na warsztat do znajomego mechanika, może on coś zauważy... Obejrzeć można.
Mógłbyś powiedzieć, na co powinienem szczególnie zwrócić uwagę? Jeśli laickie oko to w ogóle zauważy? Lub o co ewentualnie poprosić znajomego mechanika, co powinien najbardziej sprawdzić?
Z góry dzięki za odpowiedź