-
Wybierak skrzyni biegów
Siema. Mam pytanie odnośnie wybieraka biegów w 147 1.6 105KM. Lewarek lata jak głupi na boki i pytanie czy można zastosować zestaw naprawczy czy trzeba wymieniać całość? Mechanik, z którym rozmawiałem twierdzi, że w dieslu można zestawem potraktować, ale w benzynie już nie. W necie można znaleźć zestawy naprawcze i opisują, że benzyniaki też, więc jak to jest?
Wysłane z mojego ASUS Zenfone 3 przy użyciu Tapatalka
-
Mechanik gada głupoty. Zmień go jak najprędzej, bo gość nie ma pojęcia.
Na początek sprawdź sam, po demontażu mieszka i gumy osłonowej, czy plastikowe gniazdo lewarka jest pęknięte. Jeśli będzie pęknięte to kupujesz zestaw naprawczy (uwaga musi być do AR147 - od seicento nie będzie pasowało do Twojego samochodu) i potem sprawa wymiany to według uznania, albo do ogarniętego mechanika lub samodzielnie, jeśli masz kanał.
-
Może inaczej. Mam wrażenie, że jemu nie chce się bawić w tą wymianę, bo wiedzę to on ma. Sam niestety nie dysponuję kanałem żeby to zrobić.
Wysłane z mojego ASUS Zenfone 3 przy użyciu Tapatalka
-
-
Domyślam się, ale to zawsze robota dla mechanika (przynajmniej w moim przypadku).
-
Płacisz - wymagasz.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
No coś w tym stylu, tylko, że jak powiedziałem on wybieraku to nie było hasło, że całość się wymienia, a nie zestawami naprawczymi. W takim razie po prostu mechanik nie chce się bawić w takie "pierdoły". :/ Szkoda.
-
Zestaw naprawczy to właściwie jest całość. Trudno sobie wyobrazić, żeby przy takiej naprawie wymieniać wszystkie bebechy, jak np. lewarek, cięgła, obudowę lewarka, dźwignie na skrzyni, itd. No, ale może mechanikowi właśnie o to chodzi, żeby Cię skroić.
-
... albo nie jest wtajemniczony i myśli ze trzeba jak w innych autach wymieniać po kolei. Mało jest mechaników specjalizujących się tylko w AR.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Akurat to jest mechanik specjalizujący się w AR i Fiatach, więc raczej wierzę w jego wiedzę, ale z tym mnie trochę "zdrażnił".