Czy ktos moglby podpiac swoje auto i napisac jakie ma wartosci wyprzedzenia zaplonu(spark advance) na wolnych obrotach oraz przy dodawaniu gazu na rozgrzanym silniku ?
Printable View
Czy ktos moglby podpiac swoje auto i napisac jakie ma wartosci wyprzedzenia zaplonu(spark advance) na wolnych obrotach oraz przy dodawaniu gazu na rozgrzanym silniku ?
Ok, auto nie ma sprezania na dwoch cylindrach. Dziekuje za pomoc :P
Mechanik ktory mierzyl kompresje mial uszkodzone manometry, sprawdzil kolejnym i wyszlo mu po okolo 11,5 bara na kazdym garze. Ja kupilem nowy zegar i wyszlo mi od 12 do 12,5 bara. Takze kompresja jest. Buda trzesie i chodzi jak traktor jak sie rozgrzeje.
Dzisiaj rano zauwazylem, ze jak odpalam na zimno to katy wyprzedzenia sa dodatnie. Wraz ze wzrostem temperatury auto coraz gorzej pracuje i katy spadaja az do ujemnych i tak zostaja. A auto chodzi wtedy zle.
Wiec ponawiam prosbe aby ktos sprawdzil w swojej v6 i porownal.
Ja nie porównałem. Ale mogę powiedzieć tak. U mnie na jałowym jest -7 stopni wyprzedzenia zaplonu. Czy paka trzęsie.. powiem tak.. nerwowo pracuje
Ile ma żadnego rzucania. Widziałem dużo gorzej chodzące ;) .. na to może mieć wplyw. Rozrząd, czujniki spalania stukowego. Zapłon. Czyli świece i cewki. Zła jakosc paliwa. Źle wskazania przeplywki. Wtryski. Aaa najprawdopodobniej. Lewe powietrze. U mnie przy nie szczelności pękniętego podciśnienia silnik chodzi jak na 5 cylindrów.. a przy odpięty mi podciśnienia rzuca go jak ćpuna po dobrym sprzęcie :D..
Diagnozuj ;)
Jak pisałem. U mnie jak patrzyłem jakiś czas temu. Miałem na wolnych minus 7.. przy dawaniu gazu nawet - 40. Dopiero jak schodził z obrotów to wchodziło na 5 stopni wyprzedzenia.
Przypomnij się w sobotę to sprawdzę [emoji14]
Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Przypominam sie :P
Pryskalem wszystko co sie da jakims spreyem palnym (troche ryzykowne) nie zauwazylem zmian w pracy silnika, wiec chyba lewego powietrza nie mam.
Przeplywka wskazuje poprawnie, cewki odpinalem po jednej i przy kazdej chodzil na 5 garow wiec to nie to. Zla jakosc paliwa odpada. Zalozylem nowe swiece, bo mi sie walał kiedys kupiony komplet.
Czujniki spalania stukowego ? (sa dwa ? ) Jedna wtyczka jest chyba tam gdzie lambdy, gdzie druga ? Jak je sprawdzic ??
Sorry za opóźnienie ale nie dostałem powiadomienia e-mailem a forum rzadko odwiedzam :P
Sprawdzałem wczoraj i na rozgrzanym silniku (nie miałem możliwości sprawdzenia od zimnego do ciepłego) na biegu jałowym kąt wyprzedzenia zapłonu to -6st. Przy energicznym wciśnięciu gazu spada nawet do -45st. i potem wraca do normy, czyli -6. Wykresów nie mam, ale jak chcesz to po weekendzie mogę spróbować wrzucić.
Jaki u Ciebie jest problem, co się dzieje z autem? Nierówno chodzi na jałowym, tak? Czy coś jeszcze się dzieje? I czy usterka wystąpiła nagle, czy tak od początku/dłuższego czasu już jest?
Dziekuje ci. Sprawdzal tez inny kolega z forum, i u niego tak samo od -6 do -40. No i u mnie jest dokladnie tak samo jak u was, wiec wszystko z wyprzedzeniem zaplonu jest ok. Zatem minus w tym programie oznacza tlok przed gmp, a wiec tak jak powinno byc.
Auto niedawno kupilem, problem jest taki https://www.youtube.com/watch?v=2Wsw1zdqKgw
Obstawiam rozrzad.
Jakby co, to katy maja byc ujemne. Okazalo sie, ze w mojej rozrzad byl rozjechany. Nie pasowaly 3 z 4 ori blokad. Teraz chodzi jak zloto.