-
AR 147 Pytanie o fotele
Witam, niedawno nabyłem AR 147 i od początku nurtuje mnie jedna sprawa. Otóż mam fotele z wersji TI, mają one podgrzewanie, regulacje odcinka lędźwiowego i no oczywiście regulacje przód tył, kąt pochylenia oparcia. Brak jest jednak dźwigni do regulacji wysokości zarówno w fotelu kierowcy jak i pasażera. Czy wychodziły takie wersje uboższe o ten zakres regulacji czy u mnie jest coś nie tak ?
-
A po lewej, od strony drzwi nie mąż,takiej dzwigni? Fotel kierowcy oczywiście. Nie wiem jak to jest w wersji UK,moze odbicie lustrzane ;)
-
Dźwignia raczej w nowych fotelach była. Pewnie ktoś się jej pozbył.
-
Z której strony w fotelu kierowcy jest przycisk od podgrzewania? :D
-
1 załącznik(i)
Całość wygląda raczej spójnie, wszystko jest obudowane osłoną i nie widać żeby czegoś tam brakowało. Zauważyłem również że fotel pasażera ma pod spodem siłownik, czemu on może służyć ?
- - - Updated - - -
Z lewej.
Załącznik 233296
-
1 załącznik(i)
To może fotele z wersji angielskiej i jakoś z drugiej strony to będzie, bo ja kupiłem nawet bez wersji podgrzewanej to normalnie jest regulacja nawet musi być przecież.
- - - Updated - - -
Załącznik 233297
ta wajcha z boku to właśnie regulacja.
-
A da się to jakoś w miarę sensownie przerobić żeby mieć tą wajchę ? Podstawa fotela z wersji UE ? W sumie obecna wysokość jest ok, ale mimo wszystko drażni mnie że nie jest tak jak być powinno.
-
a nie ma czasami w fotelu pasazera tego?
-
Nie wiem, fotel pasażera jest identycznie obudowany plastikiem na dole, jedyne co ma więcej to siłownik pod sobą.
-
a zobacz od wewnetrznej strony, a nie od strony drzwi albo może masz sytuacje tego typu że to dwa fotele pasazera chociaż nie wiem czy to możliwe, w każdym badź razie nawet jeżeli ktoś by tą wajche jakoś usunął to myśle że jakoś byłoby to widać chyba że po prostu zdejmij ta osłone z fotela kierowcy z boku i zobacz czy tam czasami nie ma czegoś co by wskazywało że była regulacja bo jest jeszcze opcja że może ktoś ta wajche urwał miał ustawiony fotel pod siebie i założył coś takiego.