Witam,
Czy ktoś orientuje się czy dostanę gdziekolwiek plastikową dźwignię od zamka maski silnika?
Załącznik 233336
Printable View
Witam,
Czy ktoś orientuje się czy dostanę gdziekolwiek plastikową dźwignię od zamka maski silnika?
Załącznik 233336
Nie dostaniesz.
A jak wymienisz cały zamek, to i tak po jakimś czasie złamie ci się z powrotem. Niestety ktoś zaprojektował to w taki sposób, że podczas zamykania maski ta plastikowa dźwignia uderza o górną część przedniego pasa i w końcu się łamie.
E tam bajki piszesz :P
To podlinkuj mi sklep gdzie kupię same te plastikowe dźwigienki. Od razu na zapas wezmę z 10.
Miałem na myśli to nagminne łamanie się dźwigienek.
To czemu w poliftach jest tyle połamanych dźwigienek?
Wcześniej zdaje się, odblokowanie maski następowało przez pociągnięcie dźwigienki, dlatego się nie łamała - bo przy zamykaniu maski poruszała się w płaszczyźnie poziomej. W nowszych modelach odbywa się przez uniesienie do góry. Zatrzaśnięcie maski powoduje gwałtowny ruch w płaszczyźnie pionowej i uderzenie o górny element przedniego pasa. Wiele osób nawet nie wie, że ma to połamane.
Również mam połamaną dźwigienkę :D Dodatkowo przez nią mam wyłamane te "pręciki" od grila :/
To macie po jakiś dzwonach te waszy alfy jak sie wam łamią te dzwignie. Mam tą poliftowa dzwignie i nic sie nie łamie.
Ja też mam teraz polift i maska otwiera się poprzez podniesienie dźwigni, tak jak w obu poprzednich przedliftach. Właśnie kiedyś pierwszą przywaliłem w sarnę i faktycznie dźwignia złamała się.
Tak. Po nowym, kosmicznym rodzaju dzwona, powodującym złamanie tylko i wyłącznie plastikowej dźwigienki ;)
U mnie dźwigienka odpadła w czasie zamykania klapy w serwisie, przez mechanika.