-
panewki
Witam
Zwracam sie do was z prosba o sprawdenie w Eperze bo nie mam :-( kolorów panewek nastepujacych numerów- ja mam takie kolory (w compact data ver 8.0) ale przyszły inne grubosci :-(
71718342 - czerwona
71718343 - niebieska
71718344 - zółta
71718469 - brazowa
71718470 - zielona
71718471 - czarna
w opakowaniu 71718344 - był kolor niebieski a w opakowaniu 71718343- zółty
prosze o sprostowanie :-) i pomoc dalszym moim doborze
oraz zaspokojeniu ciekawosci i uzupenieniu wiedzy
pozdro
łukasz
p.s. silnik juz działa ale cos jeszcze nie tak :-(
-
ja bym ci proponował oddac wał i korby do autoszlifu i niech oni dobiorą i pomierzą, u mnie nawet obok auto szlifu jest zaraz sklep z takimi akcesoriami, bo panewki od tak sobie dobrac to niestety nie jest prosta sprawa..
-
spoko tak zrobie ale chodziło mi o uscislenie kolorów
wszystkie panewki orginalne maja nabity jeden numer tak dla zmyłki hehehe
pozdro
łukasz
-
Brązowa, czarna, żółta...co za kolory :D
Ja u siebie mialem poznaczone kolorami na wale jakie panewki są i tak dobierałem. Byly korbowe czerwone(najcieńsze) i niebieskie.
Z kolei główne czerwone(najcieńsze),niebieskie i zielone(najgrubsze).
W sumie to wyszło ze na korbowych mialme wszytskie czerwone, a na głównych zielone.
Patrzalem na Eperze za Twoimi panewkami i tam juz nie ma kolorami - podane sa wymiary.
-
tak jak napisałes powinno byc i u mnie choc mikromierz mowił co innego
oczywiscie ze po szlifie dobierze sie takie jak wynika szlif wału
chodziło mi o te kolory
u mnie po wymierze odniosłem wrazenie ze korbowe nie sa czerwone najciensze a zółte czyli drugie nominalne, natomiast niebieska najgrubsza nominalna była za gruba :-)
a wymiary w kolejnosci (korbowe)
1.527-1.531
1.530-1.534
1.533-1.537
i nadwymiar
1.590-1.594
1.593-1.597
1.596-1.600
Majkel potwierdizsz w swoim zródełku???
serdeczne dzieki
pozdro
lukasz
p.s. po długim weeku bede prawie nowy silnik w tym moim padle 1.8 ;-p
-
-
bardzo ci dziekuje
jestes wielki :-)
pozdro
lukasz
-
witajcie
szukałem na forum ale akurat tej informacji nie znalazłem
potrzebuje komplet panewek korbowodowych na 2 szlif i kompletu pierścieni tłokowych (nominalnych). ktoś może poradzić jakiej frmy szukać...ewentualnie gdzie się zgłosić?
z góry dzięki za info
pozdrawiam
-
Firma zajmująca się szlifem wału dobierze ci panewki - to wariant najbezpieczniejszy
-
heh..no na pewno mi dobiorą ale nie jestem przekonany czy to będzie najbezpiczniejsze.
chciałbym żeby to były porządne części a nie jakaś chińszczyzna. dlatego chciałbym o jakiś namiar na sklep/hurtownie cobym mógł sam części kupić i zawieść je do zakładu.
udało mi sie ustalić ze najlepszym wyborem byłyby panewki Glyco i pierścienie Federal Mogul.
teraz pytanie gdzie je mogę tanio dostać (czy Glyco robi panewki na 2 szlif do alfy 1,8 TS)?
z góry dziekuję za pomoc
pozdrawiam