-
159 jaki zawias
Witam moje autko zaczyna trzeszczeć powiedziano mi że to dolny prawy wahacz i tu nasuwa sie moje pytanie czy robić całość czy konkretną część ponieważ lewy jest w podobnym stanie ale jeszcze pracuje ok .Dodatkowo jakie firmy proponujecie . Dziękuje za pomoc
alfa 159 1.9 jtdm 16v
-
-
no własnie mi mechanik mówił że trw sa the best....
-
w AR 156 spisują się super, w AR 159 - niekoniecznie. Ogólnie z nowych zamienników polecane są meyle, ale ja bym chyba poszedł w regenerację(jeśli masz oryginały) - stosunek cena/jakość wychodzi super. Kolega z forum się tym zajmuje, musisz poszukać.
- - - Updated - - -
ooo mam ->
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...eracja+wahaczy
-
własnie nie wiem czy mam ori ponieważ autko ma juz nalatane 280 tys i ja po zakupie nie robiłem nic przez dłuższy czas natomiast przede mną na 100% ktoś już je robił ponieważ takiej trwałości pewnie ori nie mają więc jak sprawdzić czy orginały oraz czy lepiej komplet czy daną część ?
AHA pawciu dziękuje za linka .
wczesniej miałem vw i tam na forum ludzie byli pomocni ale tu jakoś lepiej i sprawniej wg mnie to wygląda ;)
-
Mi własnie przy takim przebiegu dolne zaczęły skrzypiec :) oryginały maja nabite logo ricambi.
-
tylko pytanie czy wszystko czy tylko te dwa dolne ? i czy macie sprawdzone marki ?
-
Ortopedycznie sprawdzić czy reszta jest zużyta czy nie - ja sam bym może całości nie wymieniał jak jest ok, ale na pewno robił parami(lewa/prawa strona). Ja bym szedł w regenerację - napisz do kolegi jasio79 co sie tym zajmuje, może będzie miał ofertę dla Ciebie ;) A jak chcesz/nie masz wyboru to Ci pisałem - Meyle. Zagadaj jeszcze na facebooku do Tomasz Chwesiuk -> https://www.facebook.com/profile.php?id=100004396818534 , handluje częściami do naszych alf i poradzi Ci co najlepiej do 159 ;) Pozdr
-
TRW zdecydowanie NIE! Ja miałem założone - i nawet pół roku nie wytrzymały. A robiłem cały komplet (góra + dół). Cena wysoka i wszystko wyleciało po pół roku. Teraz nawet nie wiem co mam, bo mechanik mi nie powiedział co wsadzili. W każdym razie nie TRW.
-
ok dziekuje wszystkim za pomoc i czas . Pozdrawiam i życzę bezawaryjności