-
Skrzynia TCT - warto?
Witam wszystkich, przymierzam się do zakupu MiTo ze skrzynią TCT, od ponad pięciu lat jeżdżę automatami i się przyzwyczaiłem [emoji16] stąd me pytanie: jak się te skrzynie sprawują w codziennym użytkowaniu, jazda głównie po mieście? Miałem kiedyś 147 z selespeed i był OK, nie najszybszy ale wygodny. Chcę kupić drugie auto na dojazdy do pracy i po bułki więc chciałbym dowiedzieć się coś więcej na temat TCT.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
-
Jak najbardziej że warto, ja w przejechałem 62kkm i złego słowa nie powiem
-
Co tu pisać - mam ją już ponad 3 lata i zero problemów. Jeżdżę po mieście w 80% i w korku jest idealna nawet z systemem Stars&Stop. Silnik z TCT jest zestrojony bardzo dobrze co daje efekty ekonomiczne lub dynamiczne (nigdy oba na raz).
-
Dzięki wielkie za odpowiedzi, wygląda więc że będzie mito z TCT.
-
135 tyś i póki co ok. Poza tym jest bardzo szybka, daje dużo frajdy z jazdy.
-
Również polecam, nie wyobrażam sobie już teraz auta bez automatycznej. Skrzynia w Julce świetnie sprawdza się w miescie gdzie najczęściej jeżdżę. Ja dodatkowo wspomagam ja manetkami czasami :).
Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka
-
Następne będzie z automatem, koniecznie z manetkami :)
-
Warto 5 lat i 36000km.. :D
-
Warto, mam dwa egzemplarze po ca 40 kkm i jest na razie dobrze tak co do komfortu jak i bezawaryjności.
-
Ja kupiłem 2 m-ce temu i jestem bardzo zadowolony. [emoji2] Przed zakupem jeździłem też manualem ale jak wysiadłem po pierwszej jeździe z TCT to wiedziałem, że muszę ją mieć! I tak już zostało. Jest szybka, pozwala na bardzo dynamiczną jazdę a jak nie trzeba się spieszyć to biegi zmienia przy 2k. Moment zmiany biegu uzależnia od głębokości wciśnięcia gazu. Tak więc sterowanie bardzo intuicyjne.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka