Osłona pod zderzakiem gulietta - oryginał czy zamiennik?
Witajcie
Pękła mi osłona pod zderzakiem w Julce 2014 i dylemat mam, czy kupić rzemieślniczy zamiennik czy też oryginał za 280 zeta
Polski zamiennik to około 80 -100 zł ale dużo ludzi mówi że otwory nie do końca pasują bo zamiennik ma otwory całkowicie symetrycznie a w oryginale otwory nie są do końca symetryczne i I trzeba je poszerzać bądź zmieniać
Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ktoś zmieniał osłonę, co kupowaliście?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cytat:
Napisał
Piracik
Hej! ostatnio zakładałem zamiennik, nie jest tak tragicznie idzie dopasować otwory a koszt mniejszy. Jeżdżę ponad tydzień i jest wszystko ok :)
A duzo przeróbek musiałeś robić ? Z czym były największe problemy?
Gdzie kupowałeś jakiś link byś dał to zobaczę czy to jest to samo co ja mogę dostać
No i po wymianie [emoji16] zamiennik od polskiego producenta założony, jest z HDPE więc się da zginać dowolnie , jest zdecydowane bardziej elastyczny w porównaniu do oryginału, nie ma takiego żebrowania , ale dzięki temu może nie pęknie tak szybko.
Oczywiście otwory w zamienniku nie pasują super idealnie ale przy odrobinie wysiłku dało się to dokręcić. Co prawda nie jest tak spasowana jak oryginał, ale w końcu kto jeździ pod zderzakiem [emoji23]nie widać na codzień = nie boli
Aaa i jeszcze jedno , 200 zeta w kieszeni zostalo , 85 versus 280