sterowanie szyby samonaprawiające się?
O co moglo chodzić 166tce - przy opuszczaniu szyb przednich prawa się zatrzymała po 2 cm i zero reakcji na przycisk z drzwi prawych i lewych. Ani w dol ani w gorę.
Sprawdziłem bezpiecznik tej szyby- ok, wyjąłem panele sterowania szybami prawy i lewy choc przyciski nie połamane. Postała z godzinę pod dachem (deszcz), założyłem te panele z powrotem i .... zadzialal przycisk zamykając tą szybę. Więcej jej nie ruszam bo zima idzie :)
Co ona chciała przez to powiedzieć?? Teraz chyba powyciagam bezpieczniki od szyb żeby niechcący nie otworzyć bo pewnie znów się zatnie. Tylnych i tak nie ruszam bo cos mechanicznie szwankują. Ale tu najwyraźniej jakiś elektryczny problem.
Jalas przyczyna musiała być, przeciez nic nie naprawilem, styki w kostkach tych paneli czysciutkie, suche, bezpiecznik ok. Spotkam się ktoś z takim zjawiskiem?
Ponoc modul szyb gdzies za ICS ukryty steruje szybami, ale zapachu spalenizny nie ma, nagrzewnica kilka lat temu wymieniona, zreszta ożyło samo wiec raczej zwarcia nie bylo.