-
Opony
już od jakiegoś czasu planuję kupić oponki do mojej 164 i nie mogę się zdecydować. Odradzono mi opony i mniej słyszalnej nazwie...
jakiej marki (a może i konkretny model?) polecacie opony? robię spore roczne przebiegi, jeżdżę w miarę "normalnie", zależy mi na wygodzie i tym, żeby było cicho w środku.
-
ja mam barumki bravuris zrobiłem na nich około 15 tysi i za bardzo się nie pościerały są dość twarde choć nie ślizgają się przy ostrym chamowaniu. mankamentem ich jest jak dla mnie to że są dość głośne. słyszę szum w środku auta.
ale co chcieć cena za nie nie jest za wielka choć do najtańszych nie należą ok 200 zł szt.
-
jak jezdzisz spokojnie chcesz miec fajna i niedroga a przy tym komfortowa trzymajaca opone polecam z czystym sumieniem uniroyal rally 550 rewelacja pod warunkiem ze nie do ostrej jazdy bo sa na to za miekkie no i .....za tanie pisze nie dla tego ze gdziesz slyszalem tylko dlatego ze mialem a jak chcesz sie nieco posilkowac informacjami to www.opony .pl sprawdzisz i ceny i rozmiary i opinie ...ale polecam...pozdrawiam...przepraszam www.o
opony.pl lub ewentualnie na stronie oponeo.......zapomnialem dodac ze jakosc jak za ta cene mega i trwalosc jeszcze lepsza po 30 tys ostrej jazdy ....kurcze slepy nie jestem ale jak dla mnie wygladalu jak nowe....jak chcesz rewelacji to polecam pirelli p zero rosso no ale to do aut typu 156 gta i wyzej rewelacja no ale cena juz hmmmmm ...no wyzsza nieco -pozdrawiam
-
Polecam Barum, miałem w hondzie barum bravuris teraz mam w alfie barum brillantis-podobno nowy model, jako następca bravuris. Bardzo dobre oponki w przystepnej cenie.
-
Do spojonej jazdy mogę polecić Fulda Carat Progresso.
-
Ja mam goodyear exelence i nie słyszę ich w środku. A po jakichś 20tysiącach wykazują w sumie niewielkie zużycie, chociaż zdarza się, że hamujemy ostro;) A poza tym nie piszczą tak łatwo.
-
stare dobre michelin pilot hx - niepozorny wyglad a własciwosci jezdne całkiem niezle, byłem w szoku jak sie na tym przejechalem pomimo ze juz mają 9 lat
---------- Post dodany o godzinie 19:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:19 ----------
mialem kilka razy bravurisy ale zawsze był problem z ich wywazeniem i trzęsącą sie kierownicą
-
a co sądzicie o firmie Bridgestone?
-
Też mam bravurisy i nie narzekam. Szczególnie cena dobra, ja za swoje 195/50/15 płaciłem ~110zł za sztukę. Oczywiście nowe, rocznik '08.
-
ja mam Bridgstone Turanza i są świetne, drogi się dobrze trzymają nawet w ostrych zakrętach i są ciche, używane od roku i póki co nie widać zużycia