-
Termostat do GTV 3.0 V6
Cześć, mam mały problem ze znalezieniem termostatu do swojego GTV 3.0 V6 z 1997r. wg. EPR numer OE termostatu do mojego auta to 60652403. Niestety nie mogę go nigdzie znaleźć. Są natomiast powszechnie dostępne termostaty o innych numerach OE paujące do Alf z silnikami V6, m.in. do Spidera 3.0 V6 z tych samych lat produkcji. Poniżej przykład:
http://allegro.pl/behr-alfa-romeo-15...793245384.html
Na pierwszy rzut oka, niczym się nie różni oprócz numeru fabrycznego, ale nie chcę kupować w ciemno. Czy ktoś z Was już spotkał się z tym problemem? Czym może się różnić termostat Spidera 3.0V 24V od termostatu do GTV 3.0 V6 24V i czy będzie pasował?
-
-
Raczej liczyłem na odpowiedź czy ten od Spidera będzie pasował :confused: bo jest dostępny i w dobrej cenie ;)
Oczywiście wysłałem zapytanie do ASO, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi razie razie cisza. Zresztą nie liczę na zbyt wiele bo zwykle nie mają części o które pytam.
-
Będę niebwem w ASO coś odebrać to ci mogę sprawdzić czy jest dostępny i za ile...po kupieniu mojej wymieniałem termostat i kupowałem w ASO tylko to było już parę lat temu.Jeżeli ten od Spidera jest dedykowany do 24V na moje powinien pasować bez problemu .
Cena faktycznie dobra na bank płaciłem więcej.
-
Jak możesz to zapytaj przy okazji, dzięki.
-
Jest dostępny na miejscu w Poznaniu w POLCAR ASO cena 220,88 i masz oryginał bo pamiętaj ,że ten z allegro to zamiennik.
-
Ok, dzięki za info. Przemyślę temat, bo mam info że ten od Spidera jest identyczny mimo innego numeru.