-
Gaśnie na rezerwie
Siemka;)
Mam problem z moją alfą , mianowicie przy zapaleniu lampki rezerwy samochód gaśnie. Próby odpalenia nie dają rezultatu, po dolaniu 5 litrów opala jakby nigdy nic sie nie stało.
Spotkaliście sie kiedyś z czymś takim? Ciśnienia na listwach wzorowe, przeszukałem troche internet ale niestety nic nie znalazłem.
-
-
W czasie jazdy, postoju ... poprostu zapala się dioda od rezerwy i koniec jazdy.
Najlepsze jest to że nie zachowuje się tak jakby naprawdę zabrakło paliwa bo sie nie zapowietrza. Dolewam minium 5 litrów i problem znika, odpala od strzała
-
A może pływak zacięty i Twoja rezerwa to tak na prawdę brak paliwa? Ile Ci wchodzi od pojawienia się rezerwy do Max?
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
-
może filtr paliwa brudny ? może jak jeździsz z małą ilością paliwa to woda w baku się skrapla i paliwo jest lipa ? w baku chyba też jest sitko i może się zabrudziło? Ale jak auto przy dużej ilości paliwa chodzi normalnie to pewnie coś się zabrudziło.
-
Na pewno nie jest to pływak. Jeśli chodzi o filtr paliwa wymieniony jakieś 500 km na nowy oryginalny. Nie wiedziałem że w zbiorniku jest sitko. Muszę to zweryfikować.
Pompka w zbiorniku również ma jakiś filtr sitko?
-
[MENTION=52458]Ronisaiz[/MENTION] chyba też miałeś ten problem. Udało Ci się go rozwiązać?
-
Jakieś porady? Ten sam problem mnie spotkał
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk