Cześć, w sumie nie wiem do jakiego działu czy LPG czy tutaj to pytanie bardziej pasuje. Ale planuję założyć instalację LPG, czy macie jakieś pomysł gdzie zamocować ten przełącznik benz/lpg tak aby nie zaburzał estetyki wnętrza auta? :)
Printable View
Cześć, w sumie nie wiem do jakiego działu czy LPG czy tutaj to pytanie bardziej pasuje. Ale planuję założyć instalację LPG, czy macie jakieś pomysł gdzie zamocować ten przełącznik benz/lpg tak aby nie zaburzał estetyki wnętrza auta? :)
Schowek na okulary
Obok przełącznika DNA też źle nie wygląda, tak montowali przełączniki fabrycznej instalacji.
Jeśli masz na myśli gdzies przy światełkach wnętrza to nie mam tam schowka :( a jeśli ten w miejscu navi to tam zupełnie nie widać a nie chcę jeździć tylko na przejechane kilometry ;)
Jak możesz to wrzuć proszę bo mnie nurtują zielone/niebieskie diody a wszystko ma piękną czerwień wewnątrz :(
Co do instalacji to CHYBA KME jutro będę u gazownika to robił to wypytam dokładnie, dałem mu wolną rękę co założy ma dobrze działać i być z butlą min. 45l a reszta w jego gestii on to ustawia i serwisuje wiec mi to lotto. U mojej mamuśki w Mito (1.4 105 km) też zakładał i wszystko od półtora roku śmiga elegancko. Co do pytania gdzie to pod Warszawą (wyjazd na Mińsk maz.).
Właśnie widziałem że tam montują ale jakoś nie kupuję do końca tego patentu ;)
EDIT:
Ktoś z forum może zna metodę montażu tego w tych przyciskach co są halogeny S&S zamyknie itp? Żeby dioda świeciła się jako rezerwa, a przełącznik był gaz/benzyna? to byłoby świetnym rozwiązaniem!! :)
Proszę bardzo. W codziennej eksploatacji zupełnie mi nie przeszkadza.Załącznik 236796
A czy możesz zapytać tego gazownika czy serwisuje również MultiAira z instalacją Tartarini?
Ja taką mam i z tego co się orientuję we Włoszech oryginalnie Tartarini szło na montaż do Julek. U nas chyba zresztą też...
Dzięki, a nie znasz nikogo z tym patentem o który pytałem?
Nie serwisuje na 100%, nie wiem co montowała alfa ale fiat wsadzał (do bravo przynajmniej) wg ASO tartarini wg. rzeczywistośc Landi Omegas Plus ;)
Sam nosze się zamiarem montażu LPG, ale samochód jest na gwarancji,jeśli dojdzie do montażu to będzie to tartarini
Co do przełącznika to w instrukcji montażu LPG tartarini przełącznik montują między przełącznikiem DNA a pokrętłami klimatyzacji.
Możesz zdecydować się na inną lokalizacje ale przełącznik powinien być łatwo dostępny i widoczny dla kierowcy.
[MENTION=75910]gucio1960[/MENTION] teorie znam ale miejsce MI się nie podoba na przełącznik i wybacz ale ten montowany w ASO jest SZPETNY, wygląda jak rodem z dużego fiata.... ;)
u mnie jeśli się uda to będzie pod klapką (w miejscu navi) jeśli nie to jak u kolegi [MENTION=71743]sailor_p[/MENTION]
P.S
pytałem o przełącznik tak jak chciałem, gazownik powiedział, że to nie jest tylko wyświetlacz tylko cały moduł więc instalacja wywalałaby błędy gdybyśmy tak zrobili. Czyli pewnie trzeba niezłego elektryka do tego :(
Przełącznik to żadne cudoZałącznik 236824 idą do niego 4 przewody umieścić go można wszędzie nawęd przy hamulcu ręcznym.
Przełącznik jest potrzebny by wzrokowo ocenić ilość paliwa oraz czy pracujemy na paliwie lub LPG oraz do przełączenia ręcznego na benzynę.