-
Popsuty mechanizm szyby
Szyba tylna prawa się blokowała i nie dało się jej otworzyć ani zamknąć przełącznikiem. Rozebrałem drzwi i się okazało że ten plastikowy element który trzyma szybę jest pęknięty i trochę ułamany przez co blokuje się na prowadnicy. Pojechałem na złom tam dostałem używkę, ale oczywiście tak samo uszkodzona jak moja.
Więc postanowiłem że to zrobię sam ........... na drukarce 3d. Jutro podeślę foty, co o tym sądzicie? A może jest gdzieś jakiś magiczny sklep poza ASO gdzie to można dostać?
-
Wodziki pasują z Lancii Lybry lewy na prawą, prawy na lewą stronę. Trzeba trochę podrobić wodzik iglakiem, aby wszedł na minimalnie szerszą prowadnicę 166, poza tym są praktycznie takie same. Kiedyś kupowałem po 17zł /szt. Teraz widzę że chodzą po 2x tyle. Pozdrawiam.
-
Chyzioslaff drukował te klipsy jakiś czas temu. Ale nie wiem z jakim finalnym skutkiem bo się nie doczekaliśmy fali zamówień. Sam chciałem kupić. Ponoć były problemy z doborem materiału aby był wytrzymały w niskich i wysokich temperaturach.
-
2 załącznik(i)
Ja wydrukowałem z PLA, drukowałem do motocykla różności i nie było problemu w zimie ani w gorące dni a nawet z dużymi drganiami (silnik duży singiel). ABS byłby w sam raz ale jest trudny w druku. Załącznik 236973Załącznik 236974