Koledzy czy dźwignia zmiany biegów jest połączona ze skrzynią biegów linkami bo jakoś ciężko chodzi ta dzwignia a po rozgrzaniu silnika jest jeszcze gorzej tak jakby coś się zacieralo. Silnik 1.9jtd rok2000
Printable View
Koledzy czy dźwignia zmiany biegów jest połączona ze skrzynią biegów linkami bo jakoś ciężko chodzi ta dzwignia a po rozgrzaniu silnika jest jeszcze gorzej tak jakby coś się zacieralo. Silnik 1.9jtd rok2000
Tak JTD ma linki :)
Ok dzięki więc będę musiał poszukać
a jeszcze jedno nie będę zakładał nowego tematu ,pedał gazu także chodzi mi ciężko z takimi skokami jaka może być przyczyna
a w sprawie tej dźwigni zmiany biegów która w mojej alfie tak ciężko pracuje przyczyna może być po stronie linek czy coś innego ,chciałbym się za to zabrać w tym tygodniu i za bardzo nie wiem od czego zacząć
Biegi: Jezeli po chwili machania biegami chodzi luźniej to winna może być tulejka kóra lubi rdzewieć ze względu na położenie, warto wyczyścić i przesmarować, po tej operacji powinno być lepiej. TUTAJ wiecej w temacie. Ew sam linki do wymiany.
Pedał gazu: szukałbym przyczyny w samej tulei/łożysku pedału, bo w jtd jest gas-by-wire :).