Stary problem z 147 1.6 TS i mechanikami (wyciek z kolektora, falujące obroty)
Witam ponownie
otóż pisałem ostatnio o tym, ze po zmianie rozrzadu i naprawie głowicy a to gasł a to miał nierówne obroty a to teraz CIEKNIE Z (podobno) KOLEKTORA. I mechanicy mówią, ze "to nie ich sprawa bo oni robili rozrząd". No żesz k.....a! I pojechałem do innego mechanika i mi mówi, że jak cieknie z kolektora a przecież oni to montowali, to to jest ich sprawa.
Poza tym po odpaleniu przez chwilę mi falują obroty tak do nawet 600 spada na chwile i znowu dobrze , później znowu tak jeszcze raz lub dwa i dalej już dobrze chodzi. Zmienili na moją prośbę czujnik temperatury silnika i nie pomogło. Mówi mi też mechanik że to może być problem z zasilaniem albo ogólnie z elektryką.
I teraz juz mi pozostaje tylko rzecznik praw konsumenta bo oni tylko mnie zbywają.
I teraz czy coś Wam przychodzi do głowy w związku z tym wyciekiem z kolektora i falowaniem obrotów po odpaleniu na zimnym i druga sprawa jak i co pisać w tym piśmie do rzecznika? Spróbuję się posiłkować Waszymi sugestiami, żeby to jakoś miało ręce i nogi.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Daniel