-
klapy wirowe.
Czołem, stałem się szczęśliwym posiadaczem 159, wspaniały samochód ale nie o tym temat. :D
mam pytanie odnośnie klap wirowych, mója alfa jest po lifcie (2008r) czyli mam plastikowy kolektor z tego co sie orientuje, wyczytałem u wujka google, że mozna przeszczepić cały kolektor z alfy 156 1.9 140km (czyli ten, który tych klap nie posiada oryginalnie) z tym, że on jest aluminiowy a mój plastikowy czy nie będzie jakiś problemów z zamiana?
-
Usuń klapy w twoim i basta
-
Jak już byś miał sobie zadać trud wymiany kolektora to jestem zdania jak wyżej, wywal same klapy. Akurat jestem po tym zabiegu, pomimo małego błędu w sztuce (co mam zamiar opisać w innym temacie dla potomnych) wszystko działa.
-
tak jak koledzy wyżej wywal same klapy i zaślep. Na allegro są juz dostępne zaślepki do kolektorów poliftowych, tydzień temu akurat osobiście zaślepiałem klapki i wszystko działa bez problemu.
-
Wyrzuć klapy ze swojego kolektora, sprawdź w eperze numer kolektora i dobierz zaślepki. Jesli masz polift i jesteś pewien, ze masz kolektor z tworzywa, to będą pasować takie zaślepki. :) http://allegro.pl/zaslepki-kolektora...OTA4NDc3ZjY%3D
-
dzięki wielkie Panowie za pomoc :)
-
tyle hajsu za takie coś?
lepiej rozwiercić otwory, nagwintować i wkręcić śruby na klej.. pozdro