-
Półośka??
Witam Wszystkich
Dzisiaj spotkał mnie taki o to problem Podczas przyśpieszania na wyższych biegach (4,5,6) bardzo mocno zaczyna drżeć samochód Kiedy puszczę gaz przestaje a kiedy znowu naciskam pedał to ponownie drży Dobrze mnie się wydaje że to półośka?? Bo prawa miała delikatny luz na wew kielichu ale do tej pory nic się nie działo a dzisiaj bardzo zaczęło drżeć ale jeszcze nic nie sprawdzałem bo niedziela.
-
Ja bym stawiał bardziej przegub wewnętrzny.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
-
No właśnie tak jak pisałem wcześniej był już delikatny luz na przegubie ale nic się nie działo. A co się częściej rozpada kielich się wyrabia czy krzyżak odmawia współpracy??
-
Jak zareagujesz w miarę szybko to jest opcja że wystarczy sama wymiana krzyżaka. Po rozbiórce zobaczysz w jakim stanie jest wewnętrzna powierzchnia w przegubie. Jak olejesz temat to czeka Cię też pewna wymiana kielicha, jak robiłem to w swojej parę lat temu to nie było na rynku żadnych zamienników - ceny trochę zabijały szczerze mówiąc.
-
Cały przegub z kielichem kosztuje niewiele więcej od samego krzyżaka. Za to będzie lepiej spasowane i nie będzie luzu.
Jasne że trudniej ale wcale niewiele trudniej :) Może więc warto iść na całość. Polecam.
-
Na prawą stronę ori 1600zł, na lewą z tego co pamiętam to koło 600zł - teraz na allegro nie jestem w stanie znaleźć oryginałów tylko zamienniki. Cena samego krzyżaka to około 100zł. W przypadku lewego jeszcze mogę się zgodzić że jak są jakieś wątpliwości to warto dorzucić i mieć spokój, za to jeśli o prawą stronę chodzi to kompletnie się z tobą kolego nie zgadzam