-
Poduszka amortyzatora
Cześć Wam,
Poprzedzając odpowiedź, tak szukałem godzinę i nie znalazłem.
Krótka piłka, czy poduszka amortyzatora (czy jak to się zwie, ta guma na sprężynie u góry) może skrzypieć jak stara szafa na nierównościach ? Jak tak, to jak ją sprawdzić ?
Z góry dziękuje za odpowiedź, ale mam ochotę otworzyć bak i wrzucić peta do środka i patrzeć jak płonie :D
-
-
To są części. Mnie interesuje, czy to może skrzypieć. Generalnie fest mi auto skrzypiało na nierównościach, no to do wymiany wahacze, łączniki, gumy stabilizatora, WSZYSTKO. Spokój na kilka km i znowu to samo, nie wiem co jeszcze mogę wymienić. Na małych nierównościach jest cisza, ale jak jest większy uskok, to rozsadza głowę.
-
Może skrzypieć. Sprawdzałeś auto na szarpakach na SKP? Najczęściej skrzypią górne wahacze. Jakiej firmy części zakładałeś?
Generalnie nie ma co wymieniać na ślepo, podstawa to dobra diagnostyka.
-
Tak, było szarpane. Górny lewy wahacz miał luz, to wymieniłem dwa na raz. Do tego gumy na stabilizatorach. Padło jeszcze na dolne wahacze, że "się kończą", no to do wymiany, przy okazji też łączniki. Samochód jest na prawdę sztywny, dobrze się prowadzi, na diagnostyce wszystko ideał. A przód skrzypi jak diabli... Więc zostały mi jeszcze te poduszki...
-
Organoleptycznie jak wyglądają? Nie są sparciałe?
-
Wyglądają dobrze.
A i zawieszenie zrobiłem na TRW. Wymienie jeszcze te gumy, jak nie pomoże to wrzucę peta do baku i pójdę butem do domu
-
Górne wahacze. Wilgoć,zmiana temperatur, tandetnosc alfy . Wszystko po trochę sprawia że te wahacze skrzypia okropnie.
-
Bez przesady, że zamontowałem nowe TRW i skrzypi tak samo jak kilku letnie... Przedtem miałem 147, fakt też potrafiło sobie zaskrzypieć, ale np. na progu zwalniającym, a nie podczas jazdy jakby świnie zarzynali...
-
Takie to trw. I takie mamy auta. Moje też były ciche. Wsiadam po paru dniach i nie idzie progu zwalniającego przejechać bo kwiczą.
Kiedyś w 156 ma świeżych fastach ( tak wiem to nie trw ) skrzypialo bardziej niż na tych co wrzuciłem.