-
ICS błagam o pomoc !!!
Witam przepraszam, jeśli dubluje temat, o którym już ktoś kiedyś pisał, ale nie mogłem nigdzie tego znaleźć bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc jestem na kupnie Alfy 166 z września 2002 roku wersja 2,0 TS CF3 progression z auta skradziono ICS oglądałem już kilka ICS-ów na allegro, ale mam wrażenie ze nie pasują wtyczki znajomy powiedział mi ze w 2002 roku była zmiana i przejście na CAN-a czy to prawda? Czy są jakieś różne pod kontem okablowania wersje ICS czy tez będzie pasować każda wersja pomóżcie proszę, bo nie wiem czy kupować to auto...
Bardzo prosze o pomoc Maciek.
-
Ja bym sobie ogólnie odpuscił TS w 166 ale mimo to. ICS byly róznie wyposażone tzn nie kazda miała telefon navi i DSP czyli mogły róznic sie wtyczkami.
-
Wiem, że ICS miały różne wyposażenie pytanie tylko czy zmieniają się jakieś główne wtyczki czy tylko dochodzą dodatkowe, bo u mnie zamiast chyba 2 wtyczek głównych jest jedna szeroka biała... albo złodziej kradnąc ICS-a cos pourywał??
-
http://img8.imageshack.us/img8/1172/...wnobraktel.jpg
Od samej góry:
3 gniazda mini iso
1 gniazdo głośnikowe
1 gniazdo zasilania
2 gniazda idis
na samym dole gniazdo od panelu klimatyzacji.
Boczne gniazdo to zasilanie od przecimgielnych oraz świateł awaryjnych.
Nie będe mówił ze wiem na 100% ale moim zdaniem każdy ICS który kupisz będzie działał, byle w tej samej wersji G3
( Razem 7 wtyczek o ile posiadasz zmieniarkę, 8 jeśli masz DSP, 6 jeśli masz podstawowe wyposażenie auta.
-
Ics
Witam jezeli ta duza biala wtyczka jak opisujesz posiada 20 wyjsc,czyli pinow to absolutnie nie wchodzi ona do ICSu.
---------- Post dodany o godzinie 20:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:18 ----------
Witam jezeli ta duza biala wtyczka jak opisujesz posiada 20 wyjsc,czyli pinow to absolutnie nie wchodzi ona do ICSu.W ICS nie ma dla niej wejscia,ja podlacza sie w innym miejscu.
-
wiec może brakuje mi jakiegos kabla przejściowego??
-
zrób nam zdjęcie wszystkich wtyczek to ci powiemy.
-
-
te co trzymasz w garsci to:
Czarna od przycisków wlew paliwa itp
Biała najmniejsza to zasilanie zapalniczki
biała średnia to zasilanie ICS
Ta duza kostka musi być przejsciówką od kabli głośnikowych i kostek mini iso ( zgaduje po kolorach przewodów na 4 zdjęciu. Mam fotkę swoich kabli i tak mi się wydaję.
Pytanie tylko gdzie kupic taką przejsciówkę, i gdzie na Boga tam są 2 wtyki IDIS ?!
a to ze w bagazniku nie masz czegos to znaczy ze nie masz czegos na wyposazeniu, czyli tym się nie przejmuj
nie masz ani zmieniarki ani dsp ani navi?
PS. Bez kontaktu ICS z IDIS radio wogóle się nie włączy.
-
Taka jak mówiłem koledze przez telefon i gg kupić ICS i wiązkę tylko zwrócić uwagę żeby od sterowania nawiewami była taka sama kostka w ICS i wiązce, tylko ta kostka i kostka od sterowania w kierownicy są inne w poszczególnych latach.
Kilka kabli do IDIS wychodzi właśnie z tej szerokiej kostki białej, a reszta idzie do tyłu i kostek od telefonu koło ręcznego.