Brak mocy-2 błędy...pomocy
Witam wszystkich! Problem zaczął się jakiś rok temu. Czasem zapalała się lampka wtrysku i wtedy samochód tracił moc. Pomagało wyłączenie silnika. Po ponownym włączeniu lampka gasła po kilkuset metrach i już było wszystko ok. Nie stanowło to problemu gdyż zdażało się raz na 2-3 miesiące. Od wczoraj pali sie już cały czas i oczywiście nie ma przyspieszenia. Nie pomaga już wyłączenie silnika. Po podłączeniu do komputera pokazało 2 błędy: potencjometr przyspieszenia i czujnik prędkości. Wobec tego mam pytanie czy można to jakoś samemu sprawdzić/naprawić, od czego zacząć? Ogólnie co to może być. Dodam, że samochód ma przejechane 184000, na fakturach jakie dostałem od sprzedającego jest wymiana potencjometru przy 154000. Bardzo proszę o jakieś rady.
__
Pomocy !!! wymiana przepływomierza nie pomogła
Cytat:
Napisał
_RAFI_W
Jak wymieniłem przepływomierz to błąd przepustnicy zniknął,mimo iż wcześniej wyskakiwał.
Witam. Niestety wymiana przepływomierza nie pomogła. Nadal świeci marchewka i brak mocy. Czy po wymianie przepływomierza powinno sie coś jeszzce zrobic, reset, adaptację, itp? ja odłaczyłem akumulator na czas wymiany, wymieniłem i tyle. Dodam, że za równo przd wymianą jak i po nie ma zadnych innych objawów złej pracy silnika, falowania obrotów, itp. Jedynie brak mocy, brak prześpieszenia, wolne wchodzenie na obroty. Co mogę jeszzce zrobić, sprawdzić w związku z tym błędem P220? Bardzo proszę o jakies podpowiedzi........przy okazji chciałbym zapytac bo to chyba nie jest normalne, przy wyłączonych światłach są podświetlone wszystkie przełączniki oprócz konsoli środkowej i zegarów. szczerze powiem, że nie wiem czy "od zawsze' tak było ale raczej chyba nie bo bym zauważył. dzisiaj dopiero gdy wymieniłem przepływomierz i bylo ciemno w garażu zwrócilem na to uwagę. Co może byc nie tak?