Czołem,
Może ktoś mi łopatologicznie wytłumaczyć czy pompy vacum do silników TBi z Giulietty, 159 oraz Delty różnią się pod względem technicznym? Poza numerem OE oczywiście.
Printable View
Czołem,
Może ktoś mi łopatologicznie wytłumaczyć czy pompy vacum do silników TBi z Giulietty, 159 oraz Delty różnią się pod względem technicznym? Poza numerem OE oczywiście.
Sam sobie odpowiem. Pompa z tych samych lat produkcji jest identyczna. Podobno w Giuliettach i Deltach nowszych niż 159 była jakaś zmiana.
Może ktoś wie, czy krócieć oznaczony na zdjęciu jest wciskany czy wkręcany? W otworze nie ma gwintu, zastanawiam się czy po jego demontażu uda się go zainstalować do innej pompy.
Załącznik 238592 Załącznik 238593
Znowu sobie odpowiem.
Kupiłem pompę z Delty, bo trafiła się praktycznie nówka (przebieg deklarowany przez sprzedającego to ok 1000 km) produkcji 2012 r. Niestety nie było naklejki z numerem OE, ale jedyna różnica to grubość otworu na króciec z zaworkiem zwrotnym (dostałem pompę bez tego zaworka). W poście wyżej na zdj po prawej stronie. Musiałem rozwiercić. Poza tym pompa pasuje plug & play.
A ja kiedyś dumałem co to za ustrojstwo.