Alfa 159 SW - kilka pytań po zakupie
Witam po pewnym czasie nie udzielania się na forum (jednakże przez 7 lat użytkując ciągle alfę 156 którą nadal mam i zostawiam, mimo zakupu 159 :) )!
Zakupiłem Alfę 159 i jest w dobrym stanie, jednakże pewne rzeczy chciałbym poprawić i ich nie zostawiać na później czy też samym sobie.
Mianowicie jedna sprawa to panel z przełącznikami świateł przeciwmgielnych - jak się do niego dobrać? Jeden z przycisków sprawia wrażenie jakby coś go blokowało od dołu tak, że nie można go wcisnąć jak pozostałe. Po mocnym wciśnięciu środka da się włączyć i wyłączyć światła, jednakże nie chcę za każdym razem wciskać go i się zastanawiać czy zaraz pęknie... Dlatego mam pytanie, w jaki sposób się dostać do tego panelu? W 156 mogłem sobie na spokojnie wyjąć część która jest z lewej strony kierownicy, jednakże tutaj nie chcę sprawdzać "czy tak się da" więc wolę Was spytać.
Rzecz druga i lekko irytuje ilekroć otworzę bagażnik - jest nadbita osłonka światła tylnego, tego w klapie (Sportwagon) które świeci na czerwono i biało. Jak to się nazywa dokładnie? Bo nie mogę znaleźć tego elementu na portalach aukcyjnych i zapewne po prostu szukam pod złym hasłem?
Jest jeszcze jedna rzecz, ale zostawiam ją na potem, kiedy będę mieć czas tym się zająć ;)
Auto ogólnie jest świetne, podoba mi się prowadzenie, jazda, dynamika. W ten weekend zrobiłem około 700 km i bez żadnych problemów jak i zmęczenia 6 godzinami jazdy (na nieperfekcyjnej trasie Poznań - Kraków).
Pozdrawiam!