-
Brak mocy silniczka szyb
Witam,
od kad kupilem swoja belle mam problem z elektryczni szybami, nie przeszkadzalo mi to az w koncu postanosilem sie tym zajac, o ile te przednie jako tako dzialaja te tylne po opuszczeniu bez pomocy nie podniosa sie z powrotem do gory, tak to dziala jak by nie bylo mocy na silniczkach, niewielki szron juz uniemozliwia opuszczenie jakiejkolwiek szyby w dol/gora - nie ma mocy. Gdzie szukac przyczyny? Wymienic wszystkie silniczki i z glowy czy to jakis glebszy problem?
-
To nie wina silnikczow a prowadnic zapieczonych - te z przodu dobrze dzialaja bo sie czesciej otwiera. Trzeba boczek rozebrac i przesmarowac prowadnice.
-
Na pewno? w moim drugim samochodzie szyba ma moc - nawet jak jest zamarznieta bardzo mocno to szarpnie i otworzy bez problemu, tu nie ma szans tak jak by silniczki nie mialy mocy (tak jak by juz byly zuzyte cos jak slabe baterie) i trzeba pomoc reka, myslalem ze to jakis "typowy" objaw w alfach cos jak z padajacym podgrzewaniem tylnej szyby i lusterek :>
//Edit:
szyby/silniczki sa na tyle slabe ze moge chwycic doslownie dwoma palcami i je wstrzymuje
-
Jesteś w stanie je zatrzymać bo najprawdopodobniej dodatkowy opór stawia prowadnica ze wzgledu na brak smarowania.
Najlepiej rozebrać posmarować i zobaczyć. Jak nie dopiero wymiana silniczków. Nie ma co generować sobie kosztów
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
-
Ok dzięki za pomoc, jak się tylko pogoda poprawi zabiorę się za robotę...
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka