prosze o pomoc chce wymienic olej silnikowy wraz z filtrem i niewiem jaki wlam poprzedni wlasciciel pomuszcie wiem tylko tyle ze pisze na naklejce pod maska 10w40.. moja alfa to 146 1,6 boxer v8
Printable View
prosze o pomoc chce wymienic olej silnikowy wraz z filtrem i niewiem jaki wlam poprzedni wlasciciel pomuszcie wiem tylko tyle ze pisze na naklejce pod maska 10w40.. moja alfa to 146 1,6 boxer v8
Tylko i wyłącznie Valvoline max live. ;)
chcialbym wiedziec tylko czy mineralny ,polsyntetyk czy syntetyczny tak zeby mi uszczelki nie poszly
półsyntetyk
Witam ja także zalałem swoją bellę valvoline max life 10W40i jestem pozytywnie zaskoczony efektem - silnik dużo lepiej wkręca się na obroty (przebieg 140000 km)
no spokojnie możesz zalać półsyntetyk
Podepnę się do tematu z pytaniem który olej wybrać. Mam na oku MaxLife 10W40 VALVOLINE oraz Texaco Havoline Extra 10W40. Autko ma 180 tysięcy przebiegu. Jeżeli to nie kłopot będę wdzięczny za pomoc ;).
Jakiś czas temu, ktoś na forum wrzucił link do artykułu z zachodniej gazety motoryzacyjnej gdzie testowano dosyć profesjonalnie oleje silnikowe - mianowicie w laboratorium zbudowano stanowisko na którym zbadano w przy którym oleju szybciej zerwie się film olejowy i pamiętam, że podany przez Ciebie Valvoline był jednym z lepszych jeśli chodzi o właściwości smarne
W takim razie kupuję MaxLife ;). Dzięki za pomoc.