-
ROZRZĄD 2.5 V6 190koni
Koledzy i Koleżanki przymierzam się do wymiany rozrządu i tu moje pytanie i prośba :)
Jakiej firmy rozrząd kupowaliście do swoich Busso ???? :)
jak wygląda taki zestaw ? :) wiem że wszystko da się znaleźć w necie ale wole to wiedzieć od posiadaczy :)
-
No zależy czy chcesz to zrobić porządnie czy po kosztach. U siebie obecnie mam zestaw Dayco oraz pasek Continental.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
Ja ze swojej strony polecam autosklep 24.Kupowałem tam do swojej v6 .Dobra cena i szybka wysyłka.
-
myślałem żeby kupić Gates'a na alledrogo za 800 zł chodzi co myślicie ? :)
-
Zależy jaka jest tam pompa wody.Podobno dobra do tego silnika jest firmy Bugati :-)
-
Zestaw zawiera:
- ORYGINALNY FABRYCZNY PASEK ROZRZĄDU FIRMY GATES – PIERWSZY MONTAŻ FABRYCZNY DLA ALFA ROMEO
- NAPINACZ PASKA ROZRZĄDU (METALOWY ) FIRMY INA MONTAŻ FABRYCZNY DLA ALFA ROMEO
2 SZT. ROLKA PROWADZĄCA FIRMY INA – MONTAŻ FABRYCZNY DLA ALFA ROMEO
FABRYCZNA POMPA Z METALOWYM WIRNIKIEM FIRMY Magneti Marelli WRAZ Z USZCZELKĄ Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
sorki ze taka forma ale linku nie mogę podsyłać jeszcze ;p myślisz ze podpasuje ?
-
Właśnie ,w pompie chodzi żeby był metalowy wirnik.Ina jest ok,osobiście pasek rozrządu wolę Conti ale ten zestaw jest tez ok.
-
Koledzy nie chce rozwijać nowego wątku szybkie tylko pytanko tutaj :) jaki rozmiary wejdą ? rozstaw et itp itd :) bo chciałbym na wiosne założyć coś nowego a te co mam zostawić już na zimę :)
-
Pompę wody to chyba zmienia się raz na 20 lat :-) ja tamtym roku wymieniłem rozrząd i pompa wody była od nowości od 2001 roku wcześniej ojciec zmieniał Ale bez pompy bo była dobra i ona raczej nienjestbna rozrzadzie
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
-
jest w zestawie więc chyba warto juz wymienić przy okazji żeby niespodzianki nie było :)
a pasek klinowy jakiej firmy ? wymieniałeś może ? bo jak robić to robić :) za fajnie mi się tym jeździ i chce by mi posłużyła na lata :) mimo swojego wieku jest w całkiem dobrym stanie progi tylko do roboty bo ruda sie panoszy :p