Witam jestem Albert i od niedawna posiadam 145 mam takie pytanie odnośnie tego samochodu ponieważ samochód zwalnia podczas ruszania ma takiego jak by muła
z góry dzieki za odpowiedź
Pozdrawiam Albert
Printable View
Witam jestem Albert i od niedawna posiadam 145 mam takie pytanie odnośnie tego samochodu ponieważ samochód zwalnia podczas ruszania ma takiego jak by muła
z góry dzieki za odpowiedź
Pozdrawiam Albert
cinas1980 to tak stoje samochodem na parkingu wciskam gas obroty 2500 puszczam sprzegło obroty spadaja na 1200 i rosna spowrotem do 2500 nie szarpie ani nic ale samochód sam zwalnia tak jakbym mu gas puscił
zrozumiałem to tak że obroty rosną a auto po wysprzęgleniu nie jedzie i tak po dogłębnej analizie tego co piszesz stwierdzam iż, być może sprzęgło ci się kończy i się ślizga. zrób tak (ale na swoją i tylko twoją odpowiedzialność)
-odpal silnik
-wrzuć trzeci lub czwarty bieg
-dodaj więcej gazu tak 3-4 tysiące
-zacznij puszczać sprzęgło.
jeżeli wysprzęglisz a auto nie będzie chciało ruszyć a i obroty się utrzymają znaczyć będzie że, masz do wymiany tarczę sprzęgła.
powodzenia
cinas1980 ale troszke nie oto chodzi sprzegło działa dobrze to jast tak jak by samochod nie chciał robic zrywa i odcinał dopływ paliwa
ja ostatnio powyciągałem wszystkie kapturki od świec i przeczyściłem je patyczkami do uszu z małą ilością spirytusu po czym na sucho i po tym jak auto mi muliło to od tamtego momentu zauważyłem drobną a wręcz powiem zauważalną poprawę a miałem problem podobny do Ciebie
poddaję się :( nie mam pojęcia co by mogło dolegać. może ktoś inny będzie mądrzejszy :)
Panowie jest coraz gorzej dzisiaj wyczysciłem swiece jedna była czarna na 4 cylindrze reszta była ok a przewody maja przebicie ogólnie samochod strasznie zaczoł mulic czy to moze byc wina wtryskiwacza pomocy panowie to moja pierwsza fura oprócz poldka i malucha a tymbardziej to jest boxer
Jak masz świece źle dobrane albo są już stare i przewody przebijają to tez tak moze sie dziać. Ale to powinno szarpać.
Albert1991, a sprawdzałeś w jaki stanie masz filtr powietrza, no i czy gdzieś na dolocie rura nie pękła i nie łapie "lewego" powietrza ???