Mam problem z kontrolka wtryskow;/ pojawia mi sie czasem, ale nie traci autko mocy tak jak w innych tematach bylo pisane, wylanczam auto i dalej sie pali, pojezdze chwile no i gasnie, wie ktos o co tutaj chodzi??
Printable View
Mam problem z kontrolka wtryskow;/ pojawia mi sie czasem, ale nie traci autko mocy tak jak w innych tematach bylo pisane, wylanczam auto i dalej sie pali, pojezdze chwile no i gasnie, wie ktos o co tutaj chodzi??
podpięcie się pod kompa może naświetli problem.
juz bylem i wsumie wszystkie jakies bledy mi usuneli, zostal tylko jeden ktorego sie nie da wykasowac i jest to zepsuty przeplywomierz;/
marchew lubi sie zapalać kiedy ma umrzeć czujnik położenia wału ale z tego co piszesz to nie widać typowych objawów tego ustrojstwa.
Objawy wskazują na czujnik położenia kątowego wału korbowego, ale dla pewności lepiej podpiac pod komputer
no ok, a jakby to bylo to o czym mowicie to jaki kosz jest tej czesci?? wie ktos moze?? i czy musze to wymienic odrazu czy az tak sie nie spieszy z tym??
Siema ! Miałem ten sam problem co Ty z marchewą otóż zapalała się z powodu przetarcia kabla od przepływki( nie wiem czemu ale jak się zapaliła to i tak Alfa nie traciła mocy) sprawdź sobie sam kabel co idzie do przepływki u mnie był przetarty kolo termostatu gdzieś w tych okolicach. Zarobiłem kabel na nowo i od tamtego czasu się nie zapala tylko przy przekręceniu kluczyka przed zapaleniem. Pozdro
Czyli zapala się wtedy kiedy ma":)
Jak mi padał i padł czujnik położenia wału korbowego to marchewa mi nie świeciła.Koszt czujnika 90 zł oryginał. Niestety aby wymienić trzeba wjechać na kanał i zdjać osłonę silnika. Dojscie też nie jest najlepsze. i Uważaj aby ci się nie podwinęła uszczelka. Ja miałem wyciek a takiej uszczelki nie kupisz. Położyłem na uszczelniaczu REINZ po raz drugi.
no ok sprawdze to co mowicie, mam nadzieje ze bedzie to ten kabelek:]:] a jesli bedzie to ten czujnik to ja i tak tego nie bede robil tylko moj mechanik:] ja za bardzo sie nei znam na silnikach, wiecej wiem i silnikach z koparki niz auta :]
W moim przypadku, jak kończył się czujnik położenia wału to auto po nagrzaniu nagle gasło, a po 15min. stygnięciu odpalało i jechało dalej. Podobne objawy "padania" tego czujnika opisywali równierz inni użytkownicy forum.