-
Podświetlenie problem.
Witam kolegów, pytanie, co może być przyczyną braku podświetlenia na malym panelu resetu km i sterowania menu, panela sterowania światłami przeciw mgielnymi otwieranie bagażnika a parę dni temu doszło brak podświetlenia w sterowaniu szybą prawa strona, pacjent to AR 147 1.6 105 KM, jakieś sugestie ?
-
Jeśli chodzi o panel nad sterowaniem klimatyzacją (bagażnik, przeciwmgielne) to mi kiedyś siadło jak zrobiłem zwarcie na stałym prądzie przy zakładaniu nowego radia :D
Nowy bezpiecznik załatwił sprawę. Co do reszty, obejrzyj odpowiednie bezpieczniki najpierw :-)
PS Mimo braku podświetlenia, wszystko działa?
-
Jakiś czs temu po odpaleniu auta po prostu zgasł ten panel potem od sterowania menu a dziś zauważyłem z od sterowania szyby, ale wszystkie przyciski działają, tylko podświetlenie nie.
-
-
Sprawdź czy dochodzi zasilanie do tych modułów. Może podświetlanie padło. Bezpieczniki, przewody ok?
-
Mi się przypomniało, że jak zrobiłem zwarcie na stałym prądzie przy radiu i padło podświetlenie nad klimą to też padło od szyb :-)
Bezpiecznik :-)
Pzdr
PS szukaj tego od stałego 12v
-
Jak juz pisałem to nie jest tylko podświetlenie przełącznika szyb ale tez panelu sterowania menu kasowania licznika.....a panel nad klimą to mi zgasł na moich oczach i nie było żadnej ingerencji, odpaliłem auto i zgasło...dodam ze wszystko jest sprawne tylko podświetlenie nie działa.
-
Czyli jeśli bezpieczniki są OK (bo wnioskuje że sprawdziłeś), to sprawdź przewód od stałego zasilania 12v przy radiu
-
A ze tak zapytam co ma plus z radia do podświetlenia panelu sterowania meni panelu nad klima i panelu od prawej szyby ?
-
Nie wiem, warto zapytać konstruktorów, ale jak straciłem 12v pod radiem to straciłem też podświetlenie. Co więcej, jak wymieniłem spalony bezpiecznik od 12v radia to nagle podświetlenie wróciło.
pzdr