-
Centralny zamek 147 jtd
Panowie pomocy, z dnia na dzień przestał mi działać centralny z pilota, przy zamykaniu poprzez kluczyc jest okej samochód się zamyka u otwiera ale kierunki milczą, bateria dobra immo działa,
Pomocy bo nie wiem co robić, słyszałem że koszt w ASO to prawie 500zl
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
kodowanie może pomoc
mogł się pilot rozkodować
jak masz karte kodów i kabel elm327 i fes/mes - to 3 minuty i po sprawie
jak nie masz kodu to koszt w aso ok 200-250zł
- - - Updated - - -
o kosztach kabla i programu nie piszę - bo zapewne ktos w okolicy ma i ogarnie za browar jak tylko masz kod z karty
"Bierzemy kompa i idziemy do samochodu podpinamy kabel przekrecamy zapłon i wchodzimy fes-a wybieramy markę samochodu następnie wchodzimy w nadwozie(bcm) --> marelli body computer i wybieramy połącz. Wchodzimy w zakładkę regulacje i programowanie pilotów (musimy mieć przy sobie wszystkie piloty które chcemy dodać bo jeśli był już wcześniej dodany do tego samochodu ten pilot a pominiemy go teraz to później już nie da się dodać - będzie uważany za zgubiony przez kompa) program poprosi o wybranie 5 cyfrowego kodu z karty kodowej wybieramy ok następnie zostaniemy poproszeni aby po wciśnięciu "Y" w ciągu 15 sek nacisnąć któryś przycisk na pilocie przez 3 sek - program automatycznie wykryje pilota po naciśnięciu przycisku, następnie wyskoczy komunikat czy chcesz dodać kolejnego i procedura ta sama ale jeśli tak jak ja ktoś posiada jednego to po dodaniu tego jednego wciskamy "N". " ( cyt. elektroda - żeby nie było że plagiat ale dokładnie tak to działa - sprawdzone osobiście )
-
Właśnie tu jest problem, e nie posiadam karty kodów, to mam się udać do ASO Fiata czy musi być alfa? Daleko nie mam około 60 km
-
U elektronika ~100zł
W ASO ~250zł
-
Okej dzięki wielkie Panowie dziś lecę do elektronika
-
no i gitara :-)
- - - Updated - - -
p.s. gdyby żaden majster nie pochytał to co do pytania aso fiat alfa = może byc i fiat ( teraz chyba i tak wszystkie sa FCA i tak )